Tercihte son günler

Tercihte son günler

23 Temmuz 2007 tarihinde başlayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih bildirim işlemlerinin, 3 Ağustos 2007 akşamı sona erecek.

23 Temmuz 2007 tarihinde başlayan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih bildirim işlemlerinin, planlanan tarih olan 3 Ağustos 2007 akşamı sona erecek ve bu süre kesinlikle uzatılmayacağı bildirildi.
ÖSYS için başvuru merkezi olarak hizmet veren kurumlarımızdan biri olan Akçaabat Lisesi’nin Müdür Yardımcısı Kadir Topal, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada tercihlerin teslim süresinin uzatılmayacağının belirtildiği gibi tercih bildirimi bir kez yapıldıktan sonra tercihlerin değiştirilmesinin mümkün olmadığının da hatırlatıldığını belirterek, adaylardan başvurularını Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları aracılığıyla yapmalarını istedi.
2007-ÖSYS’de tercih yapma hakkı olan ve tercih yapmak isteyen adayların 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu ücreti karşılığında tüm ortaöğretim kurumlarından olduğu gibi Akçaabat Lisesi’nden de temin edebileceklerini belirten Müdür Yardımcısı Kadir Topal, tercih işleminin de başvuru merkezlerine başvurularak ya da T.C. kimlik numarası ve ÖSYS şifresi ile ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabileceğini ifade etti.
Açıklanan yöntemler dışında tercih bildiriminde bulunulamayacağını da belirten Topal, internet kullanımında deneyimi bulunmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların tercih bildirimini Başvuru Merkezi aracılığıyla yapmalarında yarar olacağını söyledi. Tercihlerini internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların sorumluluğu kendilerinde olacağını, bu nedenle adayların riske girmemelerini de isteyen Topal, tercih formunu dolduran adayların randevu aldıkları gün ve saatte bizzat okullarına gelerek tercih bildirimini kolaylıkla tamamlayabileceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim