TEMA Vakfı'ndan Eğitim

TEMA Vakfı'ndan Eğitim

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)'nın gençlik örgütü olan Genç TEMA’nın Trabzon Temsilciliği, Akçaabat Lisesi öğrencilerine verdi.

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA)'nın gençlik örgütü olan Genç TEMA’nın Trabzon Temsilciliği, 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı’nda başlattığı eğitim seminerlerinin sonuncusunu Akçaabat Lisesi öğrencilerine verdi.

Akçaabat Lisesi mezunu olan Genç TEMA Trabzon Temsilcisi Süleyman Kumaş'ın görsel unsurlarla da desteklediği sunumuna liseli öğrenciler büyük ilgi gösterirken, sunuma TEMA gönüllüleri Sema Boğa, Ahmet Özgün, Halil Temiz ve Necip Saraçoğlu da destek verdi.

“Erozyon toprak taşır, geriye çöller kalır” sloganını herkesin kafasına kazıması gerektiğini belirterek giriş yaptığı konuşmasında ilk olarak “toprak nedir” sorusuna cevap veren ve toprağın ne olduğu, yapısı ve katmanlarını anlattıktan sonra ikinci konu başlığı olan “erozyon”a geçen Süleyman Kumaş, erozyonun nasıl oluştuğu, çeşitleri, doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması, erozyonla mücadele, toprak örtüsü, toprağın korunması, ağaçlandırmanın önemini anlatttı ve ülkemizde erozyona uğramış yerlerden bazı örnekler gösterdi.

Kumaş, “erozyonla mücadele için ben neler yapabilirim” sorusunu kendisine soranlar için şu tavsiyelerde bulundu:

“Gönüllü olabilir, gönüllü kaydı yapabilir, etkinliklerimize katılabilirsiniz. Eğitmen olabilir veya yayınlarımızdan edineceğiniz bilgilerle çevrenizdekileri bilinçlendirebilirsiniz TEMA’nın ürünlerinden (Ekolojik ürünler, TEMA bitki ve meyve çayları, kartpostal vb) satın alabilir, projelere bağışta bulunabilirsiniz. İstediğiniz bölgede ağaçlandırma ve kırsal kalkınma projeleri önerebilir, sponsor bulunduğu takdirde başlatılmasına öncülük edebilirsiniz. Tanık olduğunuz erozyon, ormansızlaşma, yanlış tarımsal uygulamalar gibi sorunları vakfımıza bildirerek gerekli araştırmaların ve müda-halelerin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Kamuoyu oluşturma çalışmalarına destek olabilir, standlara ve sergilere lojistik destek sağlayabilirsiniz. Bulunduğunuz yerlerde TEMA Gönüllü Temsilciliklerine ulaşabilir ve çalışmalara destek verebilirsiniz.”

100’e yakın öğrencinin katıl-dığı seminerin kendilerini ümit-var kıldığını da kaydeden Kumaş, yeni eğitim yılının ilk seminerini de Akçaabat Lisesi’nde vereceklerini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler