Teller Tehlike Saçıyor

Teller Tehlike Saçıyor

Mahalle aralarındaki elektrik telleri adeta balkonlar ile komşu halinde duruyor.Bu durum da istenmeyen sonuçların olması an meselesi.

İlçemizin merkez mahalleri ve ara sokaklarında birbirine yakın olan evlere adeta yapışık yerleştirilen elektrik kabloları tehlike saçıyor. Evlerin balkonlarındaki çamaşır ipleriyle adeta yan yana duran ve en ufak bir kıvılcımda yangına sebep olacağı korkusuyla bir çok ailenin huzursuz olmasına neden olan bu çağdışı görüntülere artık son verilmesi istendi. Elektrik kabloları bazı kesimlerde ise yumak halini almış görüntüleriyle de eleştiriliyor.
Akçaabat merkez ve köylerindeki elektrik dağıtım hatlarının acilen yenilenmesi, aksi halde ise mevcut olanların gözden geçirilerek çağdışı görünümlerine son verilmesinin artık zamanının gelip de geçtiğini dile getiren vatandaşlar, özellikle birbirine çok yakın binaların bulunduğu ilçemiz merkezindeki ara sokaklarda sorunun aciliyet arz ettiğini vurguladılar.
Şu an kullanılan elektrik direkleri ve kablolarının evlere çok yakın yerleştirilmesi nedeniyle korkuyla yaşayan birçok aile bir gece uykudayken elektrik akımına kapılmaktan veya bir kıvılcım neticesi evinin yanmasından endişeli ve bu endişeyle korku dolu günler geçiriyor.
Özellikle yağmur yağdığı zaman evlerine bitişik elektrik direklerinden kıvılcımlar, ateşler çıkmasının korkularını iki katına çıkardığını dile getiren vatandaşlar, “Evlerimizin neredeyse içinde olan bu direkler en kısa zamanda kaldırılsın. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu sorun çözüme kavuşturulana kadar gerekli tüm mercilerin kapısını çalacağız. Artık evlerimizde korkuyla yaşamak istemiyoruz.” diye konuştular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler