Telefon şirketi yasayı dinlemiyor

Telefon şirketi yasayı dinlemiyor

Kararı bağlayıcı olan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin kararını telefon şirketi yok sayıyor.

Kullandığı cep telefonunun tarifesi bilgisi dışında değiştirilip kendisine yüklü bir fatura gelmesini şikâyet eden ve fazladan ödemiş olduğu 328 lirasını geri talep eden telefon abonesi, İlçe Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin kendisini haklı bulan kararına rağmen telefon şirketinin haciz işlemi başlatmasıyla adeta çılgına döndü.

29 liralık tarifesiyle kullandığı telefonunun Akçaabat’taki bayisinin 15 lira ilave ücretle yeni bir telefon verme teklifini komşuluk hatırına kabul eden Alaattin Topal’a kötü sürprizin ilk belirtisi bir ay sonra geldi. Bayiin birtakım kağıtları okutmadan imzalattığı Alaattin Topal, iki üç ay yüklü faturaları ödedikten sonra yaptığı incelemede bilgisi dahilinde olmadan daha önce dahil olduğu aboneliğinin başka abonelikle değiştirildiğini öğrendi.

Konuyu telefon şirketinin merkezine ileten ve 1 Kasım 2012 tarihli dilekçesiyle de mağduriyetinin giderilmesini isteyen Alaattin Topal, şirketin şikâyet konusu işlemi değiştirmemesi üzerine Akçaabat Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurdu.

Heyet, 16 Ocak 2013 tarihinde gönderdiği yazıya cevap alamaması üzerine yaptığı tetkikte Alaattin Topal’ı haklı bulup, kendisinden fazladan tahsil edilen 328 liranın iadesine karar verdi. Kurul kararını 5 üyesinin oy birliğiyle aldı.

10 Ocak 2013 tarihli kararın bir örneğinin de gönderildiği cep telefonu şirketi sanki hiçbir şey olmamış gibi 26 Kasım 2013 tarihinde Alaattin Topal’a bir kez daha borç kağıdı gönderdi ve konuyla ilgili olarak icra takibinin devam ettiğini ve borcunu dilerse 12 taksitle ödeyebileceğini bildirdi.

Bu bildirim üzerine çileden çıkan Topal, “Türkiye bir hukuk devletiyse bu şirketten biri bunun hesabını sormalı. 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması hakkında Kanun’a göre Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’nin aldığı karar tüm tarafları bağlayıcı. Bu kararı yok sayan telefon şirketinin yüzsüzlüğüne ve hukuk tanımazlığına biri hesap sormalı.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler