Tekstil Fabrikasında İşçiler Ayaklandı

Tekstil Fabrikasında İşçiler Ayaklandı

Akçaabat’taki kadın giyim firmasının üretim fabrikasında aylardır maaşlarını alamayan 190 işçi iş bırakma eylemine başladı.

Akçaabat’taki  kadın giyim firmasının üretim fabrikasında aylardır maaşlarını alamayan 190 işçi iş bırakma eylemine başladı.

Trabzonlu fabrikatör

Trabzon’un Akçaabat ilçe merkezindeki eski TEKEL binasını 2010 yılında 22 yıllığına kiralayan aslen Trabzonlu olan Selami Sarı, binayı ünlü kadın giyim firmasının üretim fabrikası olarak kullanmaya başladı. Trabzon’da büyük bir istihdam yaratan fabrika 190 işçi çalıştırıyor. Aradan geçen zaman zarfı içerisinde sürekli işçi değişimi yapan fabrikada çalışan işçiler yaşadıkları zor duruma isyan etti.

İşçi sokağa çıkıyor

Aylardın maaşlarını alamadıklarını ve fabrika yönetiminin yemek izin, mesai gibi haklarını vermedikleri gerekçesiyle greve başladı. 2 gündür işçilerin iş başı yapmaması nedeniyle fabrikaoaki makineler tamamen sustu. Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini isteyen işçilerle fabrika yönetimi anlaşma yapmaya çalışıyor. İşçiler anlaşamama durumunda soka çıkmaya hazırlanıyor.  

Otel bir türlü bitirilmedi..

Anlaşma gereği binanın üst katında inşası devam eden otelde ise uzun süreden beri çalışma yapılmaması da kuşkuları artırırken, işletme sahibi otel için ortak aradığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler