Tekel KTÜ'nün

Tekel KTÜ'nün

Düzköy yolu üzerindeki eski Tekel sözleşmesi feshedilerek KTÜ'ye verildi. 36 bin metrekarelik alanın 7 bin metrekarelik bölümü de Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi.

 

2010 yılında üniversite yapılması için İstikbal Üniversitesi’ne devredilen Düzköy yolu üzerindeki eski Tekel Akçaabat Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü’nün binası ve müştemilatı, herhangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle tahsis sözleşmesi feshedilerek Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ)’ne verildi. 36 bin metrekarelik alanın 7 bin metrekarelik bölümü de Sağlık Bakanlığı’na tahsis edildi.

Merhum Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur’un takibi ile 2010 yılında kuruluş evrakları Yüksek Öğretim Kurumu’na verilmeye hazır hale gelen İstikbal Üniversitesi’nin aradan geçen onca yıla rağmen kuruluş işlemlerinde herhangi bir gelişme sağlayamaması üzerine bilgilendirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla iptal edilen sözleşme bu kez KTÜ ile imzalandı.

Başbakan Erdoğan’ın Trabzon’a gelişi sırasında kendisine aktarılan konuya sıcak baktığı ve akabinde de devir işlemini hızlandırdığı oluşum, Trabzon’da ikinci devlet üniversitesinin kurulması için de zemin teşkil edecek nitelikte bulundu. Başbakan’ın, öğrenci sayısındaki artışa bağladığı ikinci üniversitenin, bu binalarda açılacak okullarla öğrenci sayısının artmasıyla mümkün olabileceği ifade edildi.

Vatandaşlar, tahsis işleminin oldukça yerinde bir işlem olduğunu belirterek, mevcut alanın bütünlüğünün ise bozulmamasını istediler. Sağlık Bakanlığı’na devredilen alanın da KTÜ’ye verilmesini isteyen vatandaşlar, yarın kurulacak ikinci üniversitede bu alanın mevcut yapılanmaya katılmasının şart olacağını hatırlatarak, sağlık bakanlığına bu alan karşılığında başka yer verilmesi gerektiğini savundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler