Tek Dernekte Toplanıyorlar

Tek Dernekte Toplanıyorlar

Trabzon İşçi Emeklileri Derneği Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Şahin 1 Ekimde yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Yasası ile tüm Bağ-kur ve Emekli Sandığına mensup emeklilerin kendi dernekleri çatısı altında toplanabileceğini söyledi

Trabzon İşçi Emeklileri Derneği Trabzon Şube Başkanı Muzaffer Şahin 1 Ekimde yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Yasası ile tüm Bağ-kur ve Emekli Sandığına mensup emeklilerin kendi dernekleri çatısı altında toplanabileceğini söyledi. Emeklilerin aynı çatı altında toplanması ile seslerini daha gür olarak çıkartabileceğini ifade eden Şahin, “Yürürlüğe giren Sosyal Güvenlik Yasası’na göre 1 Ekim tarihinden itibaren derneğimizin çatısı biraz daha genişleyecek olup Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin de derneğimize üye olmalarının önündeki engeller kalkmış olacak. Böylelikle tüm emekliler olarak İşçi Emeklileri Derneği çatısı altında güç birliği yapmış olacağız. 1 Ekim tarihinden itibaren ömrünün en güzel dönemlerini bu vatan ve bu millet için vermiş olan emeklilerimiz seslerini çok daha gür ve güçlü çıkartacaktır. Böylelikle emekliler arasında ayrıcalık yapanlara emeklilerin, dul ve yetimlerin sesi çok daha güçlü olarak gidecektir. Bu gelişmenin ışığından tüm Bağkur ve Emekli Sandığı mensubu emeklilerimizi derneğimiz çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.

Geçen yıl Fizyotem ile İşçi Emeklileri Derneği arasında bir yıl önce imzalanan anlaşmanın bir yıl daha uzatıldığını kaydeden Şahin, “ Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Trabzon şubesi olarak imkânlarımız ölçüsünde emeklilerimiz sorunları ile ilgilenmeye çalışıyoruz.  Trabzon şubesi olarak derneğimizin bir yıl önceden anlaşma yaptığı Fizyotem Fizik Tedavi Merkezi’nden derneğimize üye olan emeklilerin hiçbir fark ödemeden sağlık hizmeti alma uygulamasını bir yıl daha uzattık. Bu uygulama sayesinde geçen bir yıllık süre içerisinde 700 dernek üyemiz Fizyotem’e giderek sağlık hizmeti almıştır. Bütün fiziksel ağrıların ve fıtık rahatsızlıklarının tedavi edildiği bu sağlık merkezi ile derneğimiz yeni anlaşma yaparak tüm üyelerine fark ödemeden sağlık hizmeti alma fırsatı vermiştir” diye konuştu.

İntibak yasasının bir an önce çıkartılması gerektiğini yineleyen Şahin açıklamasında şu görüşlere yer verdi, “Derneğimizin yıllardır üzerinde durduğu her siyasal iktidarın muhalefetteyken söz verip çıkartacağız dediği İntibak Yasası’nın çıkartılması için genel başkanımız ve ekibi tarafından ülkemizi yönetenlere, ilgili bakanlara, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na anlatmıştır. Bu yasanın uygulanmamasından ötürü bütün emeklilerimizin mağduriyetinin bir sosyal yaraya dönüştüğünü görmekteyiz ve yaşamaktayız. Emeklilerimizin KEY alacaklarının hiç olmayışı veya eksik oluşu nedeni ile Ekim ayının sonuna kadar verilecek itiraz dilekçeleri ile haklarını arayabileceklerdir. Sosyal Güvenlik Kurumu’na veya işyerlerine verilecek bu itiraz dilekçeleri derneğimizden temin edilebilecek”

Emekli maaşları arasında önümli farklar bulunduğunu ve bu farkların mutlaka giderilmesi gerektiğini dile getiren Şahin hükümetten memurlara olduğu gibi emeklilere de bayram öncesi ek ödeme yapması gerektiğini kaydederek açıklamasını şöyle tamamladı, “ Emeklilerimizin aylıklarını aldıkları banka şubelerinin emeklilerimize sağladığı avantajlar mevcut olduğunu hatırlatıyoruz. Örneğin ING Bank’ın emeklilerimiz için özel avantajları var. Bunları emeklilerimiz araştırmalı hangi bankanın avantajı kendisi için daha cazip ise maaş ödemelerini o banka şubesinden alsın. Emekli maaşlarındaki hiç adil olmayan artışlar hususunda hükümetin ücret adaletsizliğini ortadan kaldırmasını bekliyoruz. Sosyal devlet emeklisini mutlu eden devlettir. Bu anlamda yaklaşan bayram öncesinde memurlara yapılan ek ödeme düzenlemesinin çok acilen emeklilere de yapılmasını talep ediyoruz. Tüm emeklilerimizin Ramazan Bayramını tebrik ediyor ve emeklilerimizi bayramın ikinci günü dernek binamızda yapacak olduğumuz bayramlaşma törenine davet ediyoruz”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler