Tehlikeyle Koyun Koyuna

Tehlikeyle Koyun Koyuna

Tehlikeyle Koyun Koyuna

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Dörtyol mahallesi Erikli mevkiinde Osman Altun’un koyunları bir bir telef oldu. Çobanlık yapan Altun’a göre, bu duruma devlet desteğinden yararlanan komşusu yol açtı. Altun, “Devlet bizlere vereceği koyunları yetiştiricilerden alırken yeterince hassas davranmıyor. Bu koyunlar hasta ve bu hastalık insanlara da bulaşıyor. Bütün köy risk altında” dedi. Bu olayın ardından Erikli mevkii karantina tedbiri alındığı bildirildi.

 

80 KOYUN TELEF OLDU

 

Trabzon Akçabaat'a bağlı Erikli mevkiinde 80 koyunun telef olmasının ardından şok bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi çoban Osman Altun. Altun'a göre, aslında hayvan yetiştiriciliği konusunda bilgisi olmayan bir komşusu “Genç Çiftçilere Destek Projesi” kapsamında ivesi ırkı koyun desteğinden yararlandı.

Komşusu, Altun'la koyunları bakması için bin lira karşılığında anlaştı. Altun bu koyunları kendi koyunlarıyla birlikte ahırında beslemeye başladı. Ancak koyunlar karaçiçek hastalığından bir bir telef oldu. Altun, bu olaya destekle gelen koyunların neden olduğunu iddia ediyor.

Koyunlarının telef olmasının ardından birçok veterinerle görüştüğünü belirten Osman Altun, Van’dan getirilen ivesi ırkı koyunların hastalık bulaştırdığını ve veterinerlerin de bu durumdan haberdar olduğunu söylüyor. Hastalığın karaçiçek adını taşıdığını belirten Altun, “Şu an benim koyunlarım da o koyunlar da karantina altında” dedi.

Kaynak:Karadeniz Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler