Taşıt Sayımız Arttı

Taşıt Sayımız Arttı

2008 yılında Akçaabat’ta 2183 araç trafiğe katılırken, 1280 yeni sürücü de artık yollarda.

2008 yılında Akçaabat’ta 2183 araç trafiğe katılırken, 1280 yeni sürücü de artık yollarda.

 

Son yıllarda artan araç trafiği 2008 yılında trafiğe katılan tam 2183 araçla daha da çekilmez bir hale geldi. 2008 yılı sonunda ilçemizde araç sayısı 10 bin 383 olurken Akçaabat genelinde 1280 kişi sürücü belgesi aldı. Buna paralel olarak Akçaabat’ta yaşanan trafik keşmekeşinin çözümü için ise en küçük bir adım dahi atılmaması trafiğin bundan sonraki dönemlerde daha da çekilmez olacağının göstergesi olarak dikkat çekiyor. Yetkililer son dönemde trafiğe özellikle motosiklet satışlarında büyük patlama olduğunu belirtiyorlar.

 

 

 

Gelişen ve genişleyen toplum sayesinde büyük bir patlamaya yapan motorlu araçlar, kolay ulaşım diyerek alınan araçlar şimdi bu günümüzde büyük bir sıkıntı. Alım kolaylığı sayesinde alınan araçlar ve bunun sonrası doğan trafik sıkıntısı, artık ağlama durumunda, şehir başına düşen araç sayısı oldukça fazla, bu fazlalılık dünya da olduğu gibi Akçaabat’ta da aynı. Akçaabat trafiği günden güne çekilmez bir hal alıyor. 2008 yılı sonu itibariyle Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nin verilerine göre ilçedeki araç sayısı 10 bin 383'e çıkarken 2183 araç trafiğe dahil edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği rakamlarına göre 2008 sonuna kadar Akçaabat’ta ruhsat ve plaka işlemi yapılan araç sayısı 2183 olurken 1194 aracın ise ilçemizden ayrıldığı belirtildi.

 

PARK SORUNU DA ARTIYOR

 

İlçe trafiğe kaydolan araç sayısının artması ilçemizdeki park sorununu da beraberinde getiriyor. Özellikle Emniyet müdürlüğü ve Adliye Sarayı çevresinde yaşana otopark sıkıntısı ikinci dönem öğrenci alması beklenen Güzel Sanatlar Fakültesi’nin açılmasıyla çok daha büyük boyutlara ulaşacağı şimdiden gözüküyor.

 

 

MOTOSİKLET SATIŞLARINDA PATLAMA

 

Akçaabat’ta 2008 yılında trafiğe katılan araçlar içinde ise en çok motosiklet göze çarpıyor. Yetkililerin bu yıl içinde motosiklet satışlarında ve trafiğe kayıtlarda motosiklette patlama yaşandığını belirtiyorlar. İlçemizde 2008 yılı sonu itibariyle trafiğe kayıtlı araç sayıları ise şu şekilde;

 

428 motosiklet

 

4592 otomobil

 

188 çekici

 

112 arazi taşıtı

 

736 minibüs

 

11 Y.Römork

 

145 otobüs

 

3423 kamyonet

 

697 kamyon

 

17 traktör

17 Özel araç (ambulans, itfaiye vb)

 

Rakamarı Akçaabat nüfusuna oranlarsak ilçe merkezinde her 3 kişiye bir araç, ilçe genelinde ise her 10 kişiye bir araç düşüyor.  Araç sayısının hızlı şekilde artmasına karşılık otoparkların aynı oranda artmaması, trafik alt yapısının yetersizliği sonucu trafikte tıkanmalar meydana geliyor. Bu tıkanma sonrası yeteri kadar geçici otopark bulunmaması, otopark sayısının az olması veya kullanılmaması büyük sorunlar ortaya çıkarmasına neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler