Tartışmalar Sürüyor.

Tartışmalar Sürüyor.

Akçaabat'ta yapılması planlanan Hastanenin ihalesine kısa bir süre kala tartışmlar sürüyor.Son açıklama TOKİ başkanından

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Karayolları 105. Şube Müdürlüğünün bulunduğu alana otel yapılmasını kendisinin de arzu ettiğini ancak Akçaabat için öncelikli sorun olan hastaneye yer bulunamaması nedeniyle bu güzel alanı hastane yapacaklarını söyledi.

 Bayraktar, “Sayın Başkan hastane için yer bulsun, biz de 105. şube şefliğinin yerini otel yapalım. Başkanın daha önce bize gösterdiği yer şu anda hazır değil” şeklinde konuştu.

Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Erdoğan Bayraktar 105. şube Müdürlüğü’nün bulunduğu alana otel yapılmasını arzu ettiğini ancak hastane için yer bulunamaması nedeniyle 29 Mayıs tarihinde hastanenin yapım ihalesini gerçekleştireceklerini kaydetti. Bayraktar Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in hastane için bir yer bulması durumunda söz konusu alana otel yapılabileceğini kaydetti.

 

Daha önce ihalesi üç kez ertelenen Akçaabat Devlet Hastanesi’nin yapım ihalesi yaklaşırken ortaya atılan iddialardan sonra TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar konuya açıklık getirdi. Bayraktar 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alanın otel olarak kullanılması yönünde Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’in kendisine talepte bulunduğu ancak hastanenin yapılacağı başka bir yer bulunmadığını söyledi.

Hastaneni yapılacağı alanın zemininin hastane yapımı için uygun olmadığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını kaydeden Bayraktar, "Belediye başkanı hastane için bize yer bulsun biz 105. şube Şefliği’nin bulundu yere otel yapalım" dedi.

Akçaabat için öncelikli ihtiyacın hastane olduğunu dile getiren Bayraktar; "105. Şube Şefliği’nin bulunduğu arazinin bende hastane olarak değil de otel olarak değerlendirilmesi görüşündeyim. Ancak hastane Akçaabat için daha öncelikli bir ihtiyaç. Bu açıdan buraya hastane yapmak durumundayız. Şayet belediye başkanı hastane için biçe bir yer bulursa biz hastaneyi buraya yapar 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana da otel yapabiliriz. Başkanın bizlere daha önce önerdiği yer şu anda hazır değil. Ayrıca bunun için zaman azaldı. 29 Mayıs tarihinde hastanenin ihalesini yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Hastanenin yapılacağı alanın zemin etüdünün uygun olmadığı yönündeki görüşlerin gerçeği yansıtmadığını kaydeden Bayraktar, "Bu konuyla ilgili bir araştırma yaptık. Şu an itibariyle bir sorun gözükmüyor" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler