Tarım ve Hayvancılık Kötü Durumda

Tarım ve Hayvancılık Kötü Durumda

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24. Dönem Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş, Trabzon’un Tonya ilçesinde halkla bir araya geldi.


İlçede halk pazarını ve esnafı gezen Memiş’in, özellikle karşılaştığı gençlerle, onların sorunları hakkında uzun uzun sohbet etti.

12 Haziran genel seçimleri öncesinde çalışmalarını sürdüren MHP Milletvekili Adayı Halil Memiş, beraberinde Tonyalı partili grupla ilçeyi gezdi. Özellikle, tarım ve hayvancılığın olumsuzluğu üzerinde şikâyetlerle karşılaşan Memiş, MHP iktidarında hayvancılığın destekleneceğini ve küçük çiftçilerden aldıkları; mazot, gübre, ilaç, tohum ve fideden ÖTV ve KDV alınmayacağını, söyledi.

 

halil-memis-tonya1.jpg

 

Memiş, “MHP iktidarında, besi hayvancılığı için bütçe desteği %50 oranında arttırılarak, 1 milyar 250 milyon lira düzeyinden 2 milyar liraya yükseltilecektir. Orta ve büyük ölçekte üretim yapan çiftçiler için de tarımsal girdiler üzerindeki ÖTV ve KDV kademeli olarak %50 oranında düşülecek.” dedi. Çiftçilere sulamada ucuz elektrik temin edileceğini belirten Memiş, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçileceği müjdesini verdi.

 

halil-memis-tonya2.jpg

 

2B sorunuyla ilgili vatandaşların şikâyetlerini dile getirmeleri üzerine Memiş, "Bizler de sizlerden biriyiz. Sizlerin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Vatandaşın tapulu arazisini orman kadastrosuyla elinden alınması veya parayla kendisine tekrar satılmaya çalışılması, vatandaşa yapılacak en büyük haksızlıktır. Bu Devletin kendisinin verdiği tapuya vatandaşın güven duymaması sonucunu doğurur. Milliyetçi Hareket iktidarında, Devlet verdiği tapuyu, kendi senedi kabul edecek ve gereğini yapacaktır." dedi.

 

GENÇLERDEN İLGİ GÖRDÜ

Burada birçok kişiye parti rozeti takarak, genel seçimler öncesi oy sözü alan Memiş öğrenci olan gençlere ise MHP’nin seçim beyannamesinde yer alan, “Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine burs, kredi ve karşılıksız barınma kredisinin verilmesi, yoksul öğrencilerin kamu yurtlarından ücretsiz yararlanması, devlet bankaları tarafından iş kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi verilmesi” maddelerini açıkladı.

halil-memis-tonya5.jpg

 


 

Şifre skandallarıyla öğrencilerin geleceğiyle oynandığını öne süren Memiş, “Ülkede her alanda olduğu gibi eğitimde de işler yolunda gitmiyor. Üniversiteye girmek isteyen gençlerimiz birkaç saatlik sınavla üniversiteye girme hakkı kazanabiliyor. Bu durum bütün öğrencileri olumsuz manada etkiliyor. Biz öğrencinin hakkını da arayacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset