TARİHİ SINAV


Akçaabat Sebat spor ülkemizin en kökenli kulüplerinden biridir. Kuruluş tarihi Cumhuriyet'in kuruluş yılına eşittir.1923 yılında kurulan Sebat spor 1969 yılların da Türkiye birincisi oldu ve Sebat Gençlik Kulübü profesyonel bir futbol takımı olarak 3. lige çıktı.

1970 yılında maçlara başlayan Kırmızı şeytanlar 1977-78 sezonunda ikinci kez Türkiye şampiyonu olarak 2. lige yükseldi.

1986 da adını değiştirerek Akçaabat Sebat Spor Kulübü Derneği ismiyle Türkiye 2. Liginde mücadele etmeye başladı.

13 yıl ligdeki yerini koruyan Akçaabat Sebat spor 1989/90 sezonunda 3. lige düştü. Bundan sonra istikrarsız bir yol izleyen takım, 1990/91 sezonunda yeniden 2. lige yükseldi.

1991/92 sezonunda şampiyon oldu. Bunu takip eden 1992/93 sezonunda yeniden 3. lige düşen Sebat spor, 1999/2000 sezonunda 2. Lige yükseldi.

Bundan sonra başarılı bir grafik çizen takim, 2000-2001 sezonunda grubunda lider olup Süper Lig\'e yükselmek için Antalya da düzenlenen play-off maçlarına katıldı. Fakat Malatyaspor' a 5–0 yenilerek 1. lige yükselemedi.


2002/2003 sezonunun son haftasına girilirken kendi sahasında Antalyaspor\'u 4–0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek Süper Lig\'e yükselişini ilan eden Sebat spor, dünyada eşi benzeri az rastlanır bir başarının da sahibi oldu. Son dört sezonda 3 kategori birden atlayan kırmızı-beyazlılar 80 yıllık tarihlerinde de ilk kez böylesi bir zafere ulaştılar. Trabzon futbolunda köklü bir maziye sahip olan Sebat spor üçüncü ligden amatör lige düşme aşamasına geldiğini bu nokta Akçaabat için bir milat olarak tarihe geçti.
1999 yılındaki istikrarsız dönemin tekrar yaşadığını görüyoruz. İstikrarsız yönetimler şike iddiaları birçok sorunun yaşandığı sezonların ardından şimdi tekrar 3.lige mi düşecek sorusuyla karşı karşıyayız.

Akçaabat Sebatspor şah şahlı dönemlerde arkasında gördüğü destekten yoksun kalan bir sezonun sonuna geldi. Pazar günü sahasında oynayacağı Araklıspor maçı tarihi başarılarla dolu kulübümüzün olmak ya da olmamak noktasına geldi. Sahada onurlarıyla savaşan futbolcuların azminin dışında söylenecek tek söz bile bulamıyorum.
Gerçek Sebat sporluların Pazar günü bayraklarıyla Fatih Stadyumu’nda yerlerini alaçamına inanıyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.