Tarihi Dokusu Canlanıyor

Tarihi Dokusu Canlanıyor

Orta Mahallede satın alınan 2. binada çalışmalar başlatıldı.

 

Akçaabat Belediyesi Orta Mahalle’nin geçmişe ait tarihi dokusunu yeniden canlandırmaya ve Orta Mahalle’yi Beypazarı ve Safranbolu ilçeleri gibi tarihi dokusuyla önde gelen turizm mekanlarından biri yapmaya kararlı.

Bu amaca hizmet için bir yıl içerisinde Sırt Sokak’ta 4 adet ev satın alındı ve satın alınan Akçaabat Belediyesi, bu evlerden ilkinin restorasyonunu tamamlarken, ikinci evi ise harabe, çökmeye yüz tutmuş ve tehlike arz ettiğinden Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan aldığı izinle yıkarak aslına uygun olarak yeniden inşa etmek için çalışmalara başladı.

Aynı sokakta bulunan diğer iki binanın projelendirme çalışmalarını da başlatan Akçaabat Belediyesi, Orta Mahalle’nin öz dokusunu lokal ölçekte Sırt Sokak’ta canlandıracak.

Belediye Başkanı Şefik Türkmen Orta Mahalle’nin yeni çağın turizm otağı olmaya aday tüm unsurları barındırdığını belirterek yaptıkları çalışmalarla bu unsurlara turistleri buraya çekebilecek bir mahiyet kazandırmaya çalıştıklarını söyledi. Türkmen, turizmin canlandırılmasına katkı sağlamaya ve konaklamaya yönelik çekirdek bir alan oluşturacakları Orta Mahalle’de pansiyonluğu teşvik için de çalışma başlatacaklarını kaydetti.

belediye-yenileme3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler