Tarih Yeniden Şekilleniyor

Tarih Yeniden Şekilleniyor

Tarih Yeniden Şekilleniyor

Akçaabat Söğütlü deresi üzerinde bulunan ve 2014'te meydana gelen sel olayında yıkılan tarihi köprü yeniden inşa ediliyor.

Akçaabat'ta Ekim 2014'te meydana aşırı sağanak sonrasında yıkılan tarihi Osman Baba Köprüsü aslına uygun olarak yeniden inşa ediliyor. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayladığı projeyle aslına uygun olarak inşasına başlanan köprünün ana iskeletinin oluştuğu görüldü. Yapılan ihale ile yüklenici firma tarafından yapılan çalışmanın kısa sürede tamamlanması ve köprünün vatandaşların istifadesine sunulması bekleniyor.

Başkan Türkmen "Emeği Geçenlere Teşekkür Ederiz"

Konuyla ilgili açıklama yapan Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen, 100 yıldan daha fazla bir geçmişe sahip köprünün tekrar hayata geçirilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Türkmen "Osmanbaba köprüsü bir süre önce meydana gelen sel olayında zarar görmüş ve sonrada yıkılmıştı. Yıkıldığında çok üzülmüştük. Şimdi yeniden bu tarihi köprü Akçaabat'a kazandırılıyor. Tarihi eserlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Bu vesile ile köprünün yapımında başta Karayolları yetkilileri olmak üzere, siyasetçilere, bürokratlara ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

akcabat-osmanbaba.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler