Tanrıverdi'den Akçaabat'a Ziyaret

Tanrıverdi'den Akçaabat'a Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akçaabat belediey başkanı Şefik Türkmen'i Ziyaret Etti

 

 

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Ak Parti ile yerel yönetimlerin güçlenmesi adına önemli adımlar atılmış, yasal düzenlemeler yapılmıştır" dedi.

 

Tanrıverdi, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen'i makamında ziyaret ederek, ilçeyle ilgili bilgiler aldı. Tanrıverdi, burada yaptığı konuşmada, belediyeciliğin Ak Parti'nin işi olduğunu ifade ederek, "Ak Parti hizmetin adresidir. Dolayısıyla insan merkezli, hizmet odaklı çalışmaları aralıksız olarak sürdürüyoruz. Milletimiz, 'durmak yok yola devam' diyor. Biz de milletimize,'durmak yok hizmete devam' diyoruz. Gece gündüz, 24 saat çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

Ak Parti'nin kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, şöyle devam etti:

 

akcaabat-sefik-turkmen.jpg

"AK Partili belediyeler sadece şehirleri imar etmekle kalmıyorlar, aynı zamanda şehirlerinde yaşayan insanların açlığından, tokluğundan sorumlu olduklarını bilerek, onların ihtiyaçlarını da sosyal belediyecilik adına karşılıyorlar. Sosyal belediyecilik anlayışı ancak ve ancak AK Partili belediyelerin işidir. AK Partili olmayan belediyelere baktığınız zaman sosyal belediyecilik ile ilgili bir eseri göremezsiniz. Bu açıdan belediyelerimiz hem şehirlerini imar etmekte hem de halkın gönlünü ihya edecek çalışmalar ortaya koymaktadır."

 

Tanrıverdi, yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

 

"Bütün siyasi partiler bunu söylerler, yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden hep söz edilmişti Ak Parti iktidara gelene kadar. Ama maalesef o dönemlere baktığınız zaman yerel yönetimlerin güçlendirilmesi hiçbir zaman temin edilmemiş, hatta işleri güçleştirilmiş, zorlaştırılmıştır. Böylesi bir siyasi yaklaşımla yerel yönetimlere bakılmıştır ki iktidar partisi olanlarla olmayanlar arasında büyük ayrımlar yapılmıştır. İktidar partisinden olanlar iktidarın nimetlerinden yararlanmışlar ama iktidar partili olmayan belediyelerin elindeki imkanlar bile alınmıştır. Zor şartları yaşamışlardır. Ak Parti ile yerel yönetimlerin güçlendirilmesi adına önemli adımlar atılmış, yasal düzenlemeler yapılmış, belediyelerin daha iyi hizmet verebilmesi için katkılar sağlamıştır."

 

-"Hedefin 2023 olduğunu herkes bilmektedir"-

 

"Demokrasinin güçlendirilmesi adına yerellik ve yerindelik ilkelerine dayalı olarak, üniter yapımızı bozmayacak şekilde yasal düzenlemeler gerçekleştirilmiştir" diyen Tanrıverdi, şöyle konuştu:

 

"Zorunluluk haline gelmiş olanlar acil olarak ele alınmıştır. Hizmet olarak sunulması gerekenler de kademe kademe ele alınmaktadır. Bu anlamda yerel yönetimleri ilgilendiren, yerel yönetimlerle ilgili yasal bütün düzenlemeler tek tek yapılmıştır. Tabii ki yerel yönetimler dinamik bir yapıya sahiptir. Hala bu reformların yerel yönetimlerdeki yasal düzenlemeleri ve diğer mevzuat düzenlemeleri sürdürülmektedir.

 

İnşallah demokrasiyi daha da güçlendirecek bir hale getirilecektir. Çünkü, konuştuğumuz kimi sorunların üstünü şöyle bir kazıdığınızda altında ya demokrasi açığının ya da boşluğunun olduğunu görürsünüz. Kimi etnik gruplar bazı sorunlarından söz ediyorsa, kimi inanç grupları sorunlarından söz ediyorsa, kimi ekonomik sorunlardan, ülkemizin başının belası terörden söz ediyorsak, o zaman bu sorunların ortadan kaldırılması Türkiye'nin demokratikleşmesi ile demokrasi ile buluşmasıdır.

 

Partimiz, iktidarımız bu yönde çalışmalarını ortaya koymaktadır. Geçtiğimiz 10 yıllık süre içerisinde bu çalışmaları ile Türkiye'yi önemli bir yere taşımıştır. Türkiye'nin daha hızlı bir şekilde yürüdüğünü herkes görmektedir. Hedefin 2023 olduğunu herkes bilmektedir. Bu hedefi yakaladığımız zaman Türkiye'nin ekonomik olarak sorunu kalmadığı gibi ekonomik ve sosyal refahı vatandaşlarımızın yakalamış olacağı, lider ülkeler arasında ülkemizin yer alacağı görülecektir."

 

-"Terör örgütünü maşa olarak kullanıyorlar"-

 

Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olan bazı kesimlerin olduğunu belirten Tanrıverdi, şunları kaydetti:

 

"Bunu fark eden, bunu gören, Türkiye'nin bu gelişmesinden rahatsız olan kimi kesimler, kimi çevreler, Türkiye'nin önünü kesmek adına özellikle terör örgütünü maşa olarak, piyon olarak kullanmaktadır. Terör örgütü bu noktada bütün acımasızlığını ortaya koymaktadır. Vahşetini, cinayetini, kirli yüzünü ortaya koymaktadır. Son olaylarda bunu çok daha net bir şekilde gördük. Özellikle meclis içinde bulunan BDP'nin terörün uzantısı bir parti olduğunu, terör örgütleri ile dağda sarmaş dolaş olduklarında daha da fark ettik. Şapka düştü kel göründü sözü gereği, bu sarmaş dolaş olmaları, BDP'nin kimliğini ve kişiliğini net bir şekilde ortaya koydu. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar ne ederlerse etsinler, kesinlikle Türkiye'nin önünü kimse kesemez, gelişimine kimse engel olamaz, lider ülke olmasını hiç kimse ama hiçbir kimse engelleyemez. Türkiye yoluna devam etmektedir. Milletimizin güveni ve desteği ortadadır. Dolayısıyla milleti ile bütünleşmiş bir iktidarın, bir partinin elbette hedefine ulaşması mümkündür ve daha da kolay olacaktır." 

Hüseyin Tanrıverdi, çarpık, sağlıksız yapılaşmalar ile ilgili olarak da çalışmaların aralıksız sürdüğünü, "İnsanımız refahı, huzuru, daha yaşanabilir şehirlerde yaşaması için çalışıyoruz" dedi. 

Konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Türkmen, Tanrıverdi'ye çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset