Tam 69 bin 900 Lira Dolandırıldı

Tam 69 bin 900 Lira Dolandırıldı

Tam 69 bin 900 Lira Dolandırıldı

Son dönemde telefon ile dolandırılıcılık giderek artıyor. Dolandırıcılar son kurbanı ine Akçaabat'tan bir vatandaş oldu. Tam tamına 69 bin 900 lirasını dolandırıcıların hesabına yatırdı.

Son dünlerde tüm televizyon, internet siteleri gazeteler ve hatta cuma hutbelerinden vatandaşlar uyarılmasına rağmen dolandırıcılar kandırmaya devam ediyor. Akçaabat Helvacı mahallesinde yaşayan 40 yaşındaki Hasan K. dolandırıcıların hesabına tam 69 bin 900 lira yatırdı.

Hasan K'yı arayan ve kendilerini jandarma olarak tanıtan kişiler, şahsa hesaplarına tüm parasını yatırmasını ve yatıran parayı Hasan K'nın annesine elden vereceğini belirttiler. Telefonu sürekli açık tutmasını ve kimseye birşey söylememesi yönünde sürekli tehdit edilen Hasan K. da bir banka hesabında bulunan tüm parayı çekerek dolandırıcıların verdikleri hesaba yatırdı.

Banka hesabına para yatırdıktan sonra aniden kesilen telefon görüşmesi sonrasında arayan numaraya ulaşmaya çalışan Hasan K. telefonun kapalı olduğunu görünce dolandırıldığını anladı. Hasan K. Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek dolandırıcıdan şikayetçi oldu.

Her gün onlarca uyarılara rağmen vatandaşların bu hatalara düşmeleri ise pes dedirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler