Taksi Şikayeti Artıyor

Taksi Şikayeti Artıyor

Akçaabat'ta olduğu gibi Trabzon'un birçok ilçe ve belde belediyesinde ihale ile verilen taksi plakaları, şimdiden değişik sıkıntıların ortaya çıkmasına neden oldu.

 

Akçaabat'ta olduğu gibi Trabzon'un birçok ilçe ve belde belediyesinde ihale ile verilen taksi plakaları, şimdiden değişik sıkıntıların ortaya çıkmasına neden oldu.

Taksilerin belirli bir güzergâhlarının bulunmaması ve durak yeri olarak kullandıkları belediye sınırları içerisinden aldıkları yolcuları başka bir belediyenin sınırları içerisine bıraktıktan sonra buralardan da yolcu almalarından ilk şikâyetçi Trabzon Belediyesi oldu.

Trabzon Belediyesi'nin konuyu aktardığı İl Trafik Komisyonu, böylesi bir taşımacılık yapan taksilere müeyyide uygulanması yolundaki talebi reddederken, ilçe ve belde belediyelerince verilen ticari taksilerin ön kapılarına çalıştıkları ilçe ve belde belediyelerinin isimlerinin yazılmasına karar verdi.

Komisyon, taksilerin kırmızı renkle boyatılması yönündeki teklifi de reddetti.

Öte yandan Akçaabat Belediyesi tarafından ilçe merkezindeki taksilere gösterilen durak yerleri eleştiri almaya devam ediyor.

Belediye tarafından verilen taksi plâkalarına belirlenen durak yerlerinin çoğunun cadde üzerinde olması vatandaşların tepkilerine neden olurken; araçlarını caddelerin üzerinde belirtilen alanlara park eden taksicilerin şimdi de kaldırım üzerine durak kabinlerini yerleştirmeleri ikinci bir tepkiye neden oldu.

kaldirim-isgali.jpg

taksi-akcaabat.jpg

pulathane-taksi.jpg

Kaldırımların işgaline yeni bir boyutun da resmi yoldan kazandırıldığını belirten vatandaşlar, Belediye'nin yasal olmayan bu düzenlemenin ortaya çıkardığı soruna kökleşmeden çözüm getirmesi gerektiğini savundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Haberler