T.C. Ziraat Bankası

Sağlık ocakları, hükümet konakları, valilikler falan derken arada kaynayan ve sessiz sessiz tüm şûbelerinde tabelaları değiştirilen T.C. Ziraat Bankası'nın Akçaabat'taki şûbesinde de 'TC' ayarı yapıldı.

Bir süre önce tadilâta giren şûbe binası, yeni hâliyle hizmete girerken takılan yeni tabelâlarda 'TC' ibâreleri silindi. Bu yıl içinde Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumlardan kaldırılan 'TC' ibâreleri başta Trabzon olmak üzere yurt genelinde büyük tepkiye yol açarken, mevzûnun tarafı olan bakanlık geri adım atmak zorunda kalmıştı. Bursa Valiliği'nde de yine 'TC' ibâresi kalkınca vatandaş büyük bir tepki göstermiş, tabelâ bir gün içerisinde yeniden eski hâline geri çevrilmişti.

Özellikle Trabzon'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı aile sağlığı merkezlerine birçok vatandaş kendi eliyle metrelerce yüksekteki tabelalara tırmanarak 'TC' yazısını asmıştı. Bundan da anlayacak olduğumuz milletimizin bu konuya olan yüksek duyarlılığıdır. Buna rağmen âdeta ülkenin genel politikası hâline gelmiş TC'leri kaldırma operasyonu ilçemizdeki T.C. Ziraat Bankası'nda da gerçekleşti. 

ziraatic.jpg

Binayı tadilata alarak bir süre belediyenin yer altındaki sergi salonunda, insanlara işkence

 çektirircesine hizmet (!) vermeye çalışan banka sonunda eski yerine döndü. "Nihâyet döndü" diyecektik ama gördüğümüz tabloda 'keşke dönmeseydi' diyecek duruma geldik. Bir garip politikalardan etkilenen T.C. Ziraat Bankası'nın Akçaabat Şûbesi'ne de 'TC' ayarı yapıldı.

İnternette biraz araştırma yaptım ve bir haber okudum. Ulusal bir gazetede yayınlanan haberde T.C. Ziraat Bankası'nın adındaki 'TC' ibâresini kaldırması ile müşteri kaybına uğradığı. Haberin doğruluğunu, yanlışlığını bilmiyorum. Ancak, 'TC' konusunda Türk Milleti'nin ne kadar hassas olduğunu sosyal medya üzerinden görmüştük. Milyonlarca kişi kullanıcı adlarının başına 'TC' ibâresi koyarak, konuya olan tepkilerini dile getirmişti. Bu nedenle haberin doğru olabileceği kanısındayım. Bakalım Akçaabatlı ne düşünecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum