Suriye'den Akçaabat'a geldi

Suriye'den Akçaabat'a geldi

Suriyeli 27 yaşındaki Ammar Bitar isimli genç, 4 yıl önce başlattığı sülale geçmişiyle ilgili arayışlarının neticesinde Akçaabat’a geldi.

Suriyeli 27 yaşındaki Ammar Bitar isimli genç, 4 yıl önce başlattığı sülale geçmişiyle ilgili arayışlarının neticesinde Akçaabat’a geldi. Yaklaşık olarak 200 yıl önce 4 oğluyla birlikte Trabzon’dan Suriye’ye göç eden büyük dedesi İsmail’le ilgili Suriye arşivlerinde yaptığı araştırmada kökenlerinin Akçaabatlı “Baytar” sülalesi ile kesiştiğini belirleyen Ammar, geçtiğimiz hafta geldiği Akçaabat’ta da arayışlarını sürdürdü.


Akçaabat Belediye Meclis Üyesi İsmail Baytar tarafından ağırlanan ve Zaferli Köyü’ndeki Baytar sülalesine ait tarihi mezarlarda da incelemelerde bulunan genç Suriyeli, mezar taşlarındaki bazı ibarelerin Suriye’deki dedelerinin mezar taşlarındaki ibarelerle benzerlik taşımasıyla daha da umutlandı.
Halep Üniversitesi Biyoloji 3. Sınıf öğrencisi olan ve “Türk” olduğunu büyük bir gururla ifade edip Suriye’deki aile iştirakinin de “Fatih Selim-Türkiyeli Üretim Tesisleri” ismini taşıdığını aynı gururla ifade eden Ammar, tezini kanıtladıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için baş-vuracağını söyledi.
Trabzon Kütüphanesi’ndeki tarihi kitapları inceleyen ve Şer’iye Sicil Defterlerini didik didik eden Ammar’ın tek sıkıntısı ise Ankara ve İstanbul’daki Osmanlı Arşivlerinden yararlanmasında çıkartılan güçlükler. Ammar bir hafta daha ilçemizde kalacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler