Sünnet Şöleni Düzenlendi

Sünnet Şöleni Düzenlendi

İlçemizde Çocuk Evleri’nde kalan 5 çocuk için Kültür Park’ta sünnet şöleni düzenlendi.

Şölene, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık ve eşi Sema Kızılcık, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Nabuaki Tanaka, Vali Yardımcısı Mahmut Halal, Akçaabat Kaymakamı Erol Özkan, Emniyet Müdürü Feridun Boz ve davetliler katıldı.

 

Erkeklerin hayatında 2 anın çok önemli olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Bunlardan birincisi erkekliğe ilk adım olan sünnet töreni, bir diğeri ise evlilik törenidir. Bu yavrularımız inşallah hayat boyu mutlu olurlar” dedi.

 

Geleceğin teminatı olan çocukların daha iyi yetiştirilmesi için yeni yöntemler geliştirildiğine işaret eden Vali Kızılcık, yurtlarda koruma altındaki çocukların artık aile ortamını aratmayacak bir şekilde evlerde yaşadıklarını söyledi.

 

Çocuk Evleri Projesi çerçevesinde bu evlerde kalan çocukların geleceğe daha ümitvar hazırlandıklarını ifade eden Vali Kızılcık, “Çocuklarımızın aile ortamında, bir mahalle içinde yaşayarak, buradaki insanlarla bütünleşmelerini istedik. Diğer yavrularımız gibi hayata güzel bir şekilde başlamaları için bu uygulamayı başlattık ve gelinen noktada uygulamanın ne kadar faydalı olduğunu gördük” diye konuştu.

 

Trabzon’da yardıma muhtaç ailelere ve çocuklara elini uzatan ve desteklerini onlardan esirgemeyen Sema Kızılcık ise, "Bugün çocuklarımızın hayatta yalnız olmadıklarını bir kez daha onlara gösterme fırsatı bulduk. Bu mutlu günlerinde, onların sevinçlerine ortak olduk. Bir bakıma halkımızla birlikte onları bağrımıza bastık" dedi.

 

Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla sohbet eden Bayan Kızılcık, verdiği hediyelerle onları mutlu etti.

 

 

Sünnetliklerini giyerek, kendileri için özel olarak hazırlanan eğlence programında gönüllerince eğlenen çocuklara, diğer arkadaşları da eşlik ederek onların mutluluklarını paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler