Su Perisi Konya'da

Su Perisi Konya'da

Su Perisi Konya'da

Atilla Alp Bölükbaşı’nın 42. Kişisel Fotoğraf Sergisi Konya’dasu-perisi-konyada.jpg

 

fotogaleri.jpg

Suyun renklerde yolculuğu “Su Perisi” Fotoğraf Sergisi, Konya Sille Sanat Sarayı’nda, 10 – 16 Aralık 2017 tarihleri arasında sergilenecektir. 42 fotoğrafın sergileneceği sergi 10 Aralık 2017 Pazar  günü saat 15’ºº de açılacak ve 7 gün boyunca izleyicilerin beğenisine sunulacaktır.

 

Yaklaşık olarak 12 yılı aşkın yağmurların , çiğ tanelerinin, şebnemlerin yüreğinde onbinlerce damla fotoğraflayan Fotoğraf Sanatçısı  Atilla Alp BÖLÜKBAŞI  “Sabahın ilkine uyanınca su damlacıklarının sıcak gülücükleri karşılıyor beni… Küçük bitki ve çiçeklerin yanında örümcek ağlarının vazgeçilmez süsü ve mücevheratı olan su perilerinin büyüleyici dünyasına yolculuğa çıkıyorsunuz. O zengin renkli yansımalardaki farklı öyküleri dinliyorsunuz. Bu bir aşk, bir tutku, bir heyecan. Kendinizi alamadığınız bir başka dünya…” diyerek su perisine can veren sevgiyi anlatıyor.

 

Atilla Alp Bölükbaşı yaklaşık olarak 40 yıldır fotoğrafla uğraşıyor.  İyi bir fotoğraf koleksiyonuna sahip. Aynı zamanda flateli ve efemera koleksiyonları da bulunmaktadır. Karanlık oda kültüründen gelen ve henüz 13 yaşında bir çocukken siyah beyaz fotoğrafları kendi karanlık odasında tab eden  Bölükbaşı, bugüne kadar   35’i yurtiçi ve 6’sı yurtdışı olmak üzere toplam 41 fotoğraf sergisi açtı.   Bu sergi 42. Sergisi olmasından dolayı  Konya’yı tercih etti.

 

Bir çok fotoğraf, araştırma, biyografi kitabına çalışma yapan Atilla Alp Bölükbaşı’nın 32 yayınlanmış eseri bulunmaktadır.

 

BİYOGRAFİ:ATİLLA ALP BÖLÜKBAŞI

1964 yılında Trabzon Akçaabat’ta dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat’ta tamamladı. Küçük yaşlarda iyi bir gözlemci olarak yazmaya karşı ilgisini şiir ve küçük hikayelerle sürdürdü. Geniş hayal dünyasını dönemin dergileriyle renklendirdi. Henüz 10 yaşında iken biriktirdiği posta pulları ile başladığı  koleksiyon merakını   zengin bir fotoğraf koleksiyonuna  çevirdi. Trabzon’a ait eski kitap, belgesel film, efhemera  ve flatellileri arşivledi.  Bugün binlerle anılan birikimlerini halka açık  müzelerde sergilemek için çalışmalar yürütmektedir.

 

1977 yılında fotoğrafa duyduğu ilgiyi karanlık oda kurarak bir hobi haline getirdi. Siyah beyaz fotoğraflar çekti ve tab ederek fotoğrafla iç içe olmayı  yaşamının bir parçası olarak gördü. Ortaokul yıllarında gazeteciliğe merak sardı  Belgesel nitelikte kitap çalışmaları yaptı. Dergilere yazılar yazdı. 1981 yılında  Karadeniz Gazetesi’nde başladığı gazetecilik yaşamıyla konulu fotoğraflar çekmeye başladı.  Muhabir olarak başladığı Akçaabat postası Gazetesini satın alarak üç yıl sahipliğini yaptı. Bu sırada sadece 9 sayı çıkabilen Trabzon Spor Gazetesi’nin de  sahibi olan Bölükbaşı, başka gazete ve dergilerde yazılar yayınladı. Biri şiir kitabı olmak üzere bir çok kitap yazdı.

 

Belgesel çalışmalarına eğilen Bölükbaşı;  “Medeniyetler Yolu Gümüşhane”, “Karaca Mağarası” “ Trabzon Deyince”, “Akçaabat”, “Milli Mücadele’de Trabzon”, Başarılarla Dolu 41. Yıl”, “Doğunun Masal şehri Trabzon” “Yeşil Nefes Arsin”, Trabzon Deyince/2”, “Dünden Bugüne Akçaabat”, “Hıdırnebi’den Kadırgaya Yayla Şenlikleri” , “Ortahisar”,  adlı belgesel filmler  yaptı. Anadolu’nun bir çok yöresini gezdi ve fotoğraflar çekti.  Bölükbaşı katıldığı uluslararası yarışmalarda sergilemeler kazandı ve yarışma kataloglarında eserleri yayınlandı.

Türkiye genelinde 35, Yurtdışı , Almanya( Dortmund  ve Fransa / Paris’te  6  kişisel sergi açtı. Bir çok karma sergiye katıldı, dia gösterileri sundu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler