STK'lardan Ortak Basın Açıklaması

STK'lardan Ortak Basın Açıklaması

Akçaabat'taki STK'lar tarafından yapılan basın açıklaması

Akçaabat'taki STK'lar  tarafından yapılan basın açıklaması

Son Günlerde Fransa’da bir dergi, hakaret içerikli çirkin karikatürlerle Hz. Peygamber(s.a.v.)’e saldırmıştır. Adı ve konumu ne olursa olsun Hz. Peygamber(s.a.v.)'e hakaret etmek hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Düşünce özgürlüğü kılıfı hiç kimseye İslam'a ve onun kutsallarına saldırma hakkı veremez. 

Peygamber (a.s.) efendimize hakaret eden derginin sorumlularının yaptığı, edepsizliktir, terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır.“İnsan hakları, ifade ve basın özgürlüğü” kavramlarının içine sıkıştırılan ama asıl amacı ve hedefi İslam ve kutsalları olan bu saldırıları şiddetle reddediyoruz.

Dergi saldırısından sonra bunu bir bahane ve fırsat bilerek kendilerini barış güvercini gösteren kimi kan emici zalimlerin dünyaya birlik mesajı verip kendi zalimliklerini unutması ve şirin göstermesi kendilerini asla aklamaz. Vicdan sahibi insanların bu oyuna gelmemeleri ve aldanmamaları gerekir.

Modern dünyanın temsilcisi olarak görülen fakat yeryüzünde bozgunculuğun ve ifsadın temelini oluşturan emperyalist devletlerin tüm dünya coğrafyasına kan ve gözyaşı götürdüğü tartışmasızdır.

İkiyüzlü ve sahtekâr dünya, işgal ettiği yerlerde, kendi elleriyle ya da işbirlikçileri eliyle öldürülen milyonlarca Müslüman için en ufak tepki dahi göstermezken, bugün insan hakları, ifade özgürlüğü kavramlarıyla Müslümanlar üzerinde baskı kurmaya çalışmakta, zulmün her türlüsüne izin vermektedir.

Dünya kamuoyunca teröre, şiddete ve vahşete sadece öldürülenlerin kimliğine ve coğrafyasına göre tepki oluşturuluyorsa bu ölümlere çare bulmak maalesef mümkün değildir.

Tarihi boyunca zulmün yanında saf tutmuş Cumhuriyet adlı gazete içinden çıktığı halkın inançlarına saldırmayı her seferinde görev bilmiş ve bu görevinin gereğini yapmıştır. Hem kurumsal olarak hem de sözde bazı gazetecileri vasıtasıyla, sevgili Peygamberimizi tasvir eden karikatürleri sayfalarında paylaşmışlardır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir.

Yine tek kutsalları hocaları olan, imanlarının önüne nefretlerini koymuş uluslararası yapıların yerli taşeronları, gazeteleri ve gazetecileri vasıtasıyla peygambere hakaret edenlere sahip çıkmakta, yanlarında olduklarını açıkça ilan etmektedirler. Hiç şaşırmadığımız bu durum karşısında da onları bu ülkenin saf ve temiz vicdanlı insanlarına havale ediyoruz.

Şu bilinmelidir ki Sevgili Peygamberimizin tasvir edilmesi asla kabul ETMEYECEĞİMİZ ve edemeyeceğimiz bir durumdur.

Zulmün her çeşidine karşı sesimizi gür bir şekilde çıkarmaya devam edeceğimizi buradan kamuoyuna duyuruyoruz. Akçaabat’taki Müslümanlar olarak bizler inançlarımıza yapılan bu saldırının manevi takipçiliğini de ısrarla sürdüreceğiz. Çünkü Peygamberimiz bizim en sevgilimiz, en değerlimizdir.

Kuranı Kerim de Ahzab Suresi 6. ayette buyrulduğu gibi

“Peygamber, müminlere kendi canlarından daha değerlidir.”  (Ahzab 6)

Yine Fetih Suresi 8 ve 9. ayetlerdeki buyruğun gereği olarak

“(Ey Muhammed!) Şüphesiz biz seni bir şâhit, bir müjdeci ve bir uyarıcı olarak gönderdik8﴿. Ey insanlar! Allah'a ve Peygamberine inanasınız, O’nu savunup-destekleyesiniz, O’na saygı gösteresiniz ve sabah akşam Allah'ı tesbih edesiniz diye (Peygamber'i gönderdik.)”Fetih suresi 9﴿

Tevhid ve adalet üzere kurulu bir dünyada yaşama umudu ile buradan haykırıyoruz La İlahe İllallah, MuhammedunResulullah 

(Bu basın açıklaması, Akçaabat’taki Müslümanlar ve Akçaabat’ta ki birçok sivil toplum kuruluşu tarafından ortak olarak yapılmıştır.)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler