Spor Kamuoyu Kapatmaya ne Dedi?

Spor Kamuoyu Kapatmaya ne Dedi?

Sebat Proje Trabzon Akçaabat Kulübü, ligden çekilme kararı almasının yankıları devam ediyor.

 

Haber: Derviş ALTUNTAŞ-Osman BAŞOCAK

Sebat Proje Trabzon Akçaabat Kulübü, ligden çekilme kararı almasının yankıları devam ediyor.

Dün Kulüp başkanı Zeki Öztürk tarafından düzenlenen basın toplantısında başarısızlıktan dolayı ligden çekiliyoruz ifadesinin ardından Trabzon spor kamuoyu birinci gündemi haline geldi. Akçaabat Sebatspor ve Trabzon futbolunun önemli isimlerine kapatma kararı il ilgili görüşlerini sorduk

 

Ali Kemal Başaran Eski Milletvekili ve Sebatspor Eski Başkanı “Alınan karar saygı duyuyoruz. Diyecek bir sözümüz yok. Saygı duyarız. Kendi kurdu vazgeçti. Bu işler kolay yapılacak iler değildir tatbikî üzülüyoruz” dedi.

Söğütlü Belediyespor Kulübü Başkanı Yaşar İnan  “Zeki Öztürk’ün aldığı karara hakkında bir görüş belirtmem mümkün değil ancak Kulüp olmak başka bir şey cami olmak başka bir şey. Belden İlçen İlin seni sahiplenecek. Başarı parayla değil camia ile olur. Para harcamayla başarı olmuyor. Trabzonspor’da para veriyor ama başaramıyor. Camia tek yürek olmadı mı olmuyor. Düzyurt örneği var. Bütünleşerek başardılar. Akçaabat halkının mevcut Sebatspor yanında olmayı benimsediğini paravan yapılanmaya sıcak bakmadığını gördük. Spora destek olmak için yeni yapılanmaya gerek yok mevcut takımın etrafında olalım dedi.

Abdul Rauf Ulusoy (Akçaabat Eski Kaymakamı) “Bu kararı daha önce bana sayın Öztürk söylemişti. Taraftar desteğinin olmayışı başkanı üzüyordu. Sonuç olarak alınan karar saygı duymak gerekiyor” dedi.

Rıza Özer (Akçaabat Sebatspor Eski Asbaşkanı)

“Alınan kararı doğru bulmamız mümkün değildir. Özellikle bizim gibi il dışında yaşayan insanlar Akçaabat Sebatspor’un kapatıldığı şeklinde algılıyor. Bu Sebatspor ruhunu öldürür. Alınan bu karar Akçaabat futbolunu bitiren ve Akçaabat’ı Türk futbol kamuoyunda rencide eden bir karar oldu. Daha çok üzüldüğün sayın Öztürk’ün yöneticileri arkasına alarak bu çekilmeyi destekleyici duruş sergilenmesidir. Sayın Öztürk kulübe ve Akçaabat futboluna emek vermiş, maddi ve manevi destek olmuştur. Bu şekilde bir karar verilmesi Akçaabat futbolunu yerle bir etmiştir. Eğer sayın Öztürk bırakacaksa kongreye gider ve birisine bu kulübü teslim ederdi.

Fazıl TUYLU Tütünspor Başkanı Zeki Öztürk küstürülmemesi gerekir. Akçaabat için iyi bir değerdir. Akçaabat bu değerden mahrum olmamalıdır. Alınan karar Akçaabat için iyi bir karar değil. Belki kendileri için haklı bir karar olmuş olabilir fakat Akçaabat için iyi bir karar değil. Alınan bu karar ile Akçaabat’ın profesyonel bir takımı kalmadı. Bu bize de bir sorumluk yükleyecek” dedi.

İsmet Serdar Eski Yönetici; “detaylı bilgiye sahip değilim. Fakat haberi okuyunca şok olduk Böyle bir karara neden ihtiyaç duyuldu anlam veremedim”

Şaban Bülbül 1461 Trabzon Kulübü Başkanı “Trabzon da bir kulübün kapanması ligden çekilmesi çok üzücü bir durum. Tabiî ki burada birde Zeki Öztürk’ü dinlemek lazım. Spor şehri Trabzon’da her takım profesyonel lige çıkmak için uğraş verirken maddi sıkıntı yaşamayan bir kulübün bu durma gelmesi Trabzon adına çok acı ve üzücüdür.


Mustafa Beyazlı Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Sayın Öztürk, örnek bir yönetim profili çizen bir başkandı. Kendi döneminde hiçbir sorun olmayan bir kulüptü örnek bir başkandı. Takdire şayan bir yönetim anlayışı vardı. O’nun gibi idarecilere spor camiasının her zaman ihtiyacı var. Tabi kendi şirketi, şahsi bir karar aldı. Trabzon adına üzüntü verici keşke devam etse. Trabzon’un meselesi 3. Lig’de parasal anlamda sorun yaşamayan bir kulüptü kararını bir kez daha gözden geçirmesini bekliyoruz”

Nihat Aydın Akçaabat Sebatspor Eski Yöneticisi: "Zeki beyin almış olduğu karar benim açımdan çok doğru bir karar. Çünki verdiği büyük mücadele, harcadığı yüksek rakamda paraların karşılığında Akçaabat'ımızdan sadece tribüne gelmelerini istemiştir. Kendisi bu kadar mücadele ederken yüksek derecede şeker hastası bile olmuştur. Aldığı kararı destekliyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Spor