SP'den Katsayı Açıklaması

SP'den Katsayı Açıklaması

Danıştay 8. Dairesi’nin, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran düzenlemesiyle ilgili kararına Saadet Partisi (SP)’nden tepki geldi.

 SP Akçaabat Gençlik Kolları Siyasi İşler Başkanı Burak Tayfun Yemenici kararı “hem hukuk sistemimiz hem de demokrasimiz adına üzüntü verici” diye nitelendirdi.

Danıştay’ın aldığı kararın “bir hukuk garabeti olarak tarihe geçeceği” iddiasında da bulunan ve kararın milletimizin bayram sevincimize gölge düşürüp eğitim çağındaki yüz binlerce gencin geleceğe ilişkin umutlarını yıktığını belirten Yemenici şunları söyledi:

 “Bu karar ne hukuka ne de hakkaniyete uygun değildir. Millet vicdanında hiçbir karşılığı yoktur. Verilen karar bir hukuk garabeti olarak tarihe geçecektir. Çünkü söz konusu kararın gerekçesinde de ifade edildiği üzere eğitim ve öğrenim özgürlüğü Anayasal bir haktır. Anayasa'nın ‘Eğitim ve Öğrenim Hakkı ve Ödevi’ başlıklı 42. maddesi, hiç kimsenin hiçbir surette eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamayacağı, açık ve sarih bir şekilde yer almaktadır. Bu nedenle söz konusu kararın siyasi ve ideolojik kaygılarla alındığı yönündeki genel endişeyi paylaşıyoruz.

Üniversite giriş sınavlarında yıllardır haksız rekabete ve on binlerce öğrencimizin mağduriyetine neden olan katsayı uygulaması 28 Şubat antidemokratik ortamının bir ürünü olarak ortaya çıkmıştı. Bu nedenle YÖK’ün bu haksızlığı gideren düzenlemesi ne kadar yerinde ve doğru bir karar idiyse, Danıştay 8’inci dairesinin aldığı kararda o kadar yanlıştır. Temennimiz bu yanlışın bir an evvel düzeltilmesidir.

Biz Saadet Partisi Akçaabat gençliği olarak başından bu yana Türkiye’nin başta yeni bir anayasa olmak üzere kapsamlı bir reform sürecinin önemi üzerinde duruyoruz. Millet iradesi üzerinde hiçbir vesayet ve dayatmanın kabul edilmeyeceği köklü ve yapısal bir reformun önemini vurguluyoruz. Şayet siyasi irade bu noktadaki samimi çağrı ve uyarılarımıza kulak verseydi, Türkiye bu tartışmaları çoktan aşmış olacaktı.  Bu tablo; uyarılarımızın haklılığını ortaya koymakla kalmayıp, Türkiye’nin, siyasi ve hukuki reform ihtiyacının ne kadar ertelenemez olduğunu da göstermektedir.

Bu noktada Hükümete bir kez daha sesleniyor ve keyfi yorumlara ideolojik mülahazalara imkân tanımayacak yasal ve yapısal düzenlemeleri bir an evvel hayata geçirmesini talep ediyoruz. Saadet Partisi ve gençlik teşkilatı olarak bu konuda her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu da ilan ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset