SP' DEN MİTİNG

SP' DEN MİTİNG

Saadet Partisi (SP) Akçaabat İlçe Teşkilatı tarafından Fatih parkı’nda düzenlenendi.

Saadet Partisi (SP) Akçaabat İlçe Teşkilatı tarafından Fatih parkı’nda düzenlenen mitingde Ak Parti Hükümeti’nin icraatı eleştirilerek, Türkiye’nin tek kurtuluş reçetesinin SP’yi işbaşına getirmek olduğu ileri sürüldü.
SP Trabzon milletvekili adaylarının katıldığı ve vatandaşlara tanıtıldığı mitingde konuşmayı ise eski Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç yaptı.
Malkoç konuşmasına 22 Temmuz seçimlerinin önemine dikkat çekerek başladı. Türkiye’nin çok önemli ve tehlikeli gelişmelerle karşı karşıya olduğunu söyleyen Malkoç, ekonomik alanda, dış politikada ve milli, manevi, ahlaki değerlerimizde ciddi anlamda tahribat olduğunu dile getirdi. Seçim vesilesiyle parti liderlerinin anadoluyu dolaştığını anımsatan Malkoç, bunların içinde Türkiye’nin sıkıntılarını ortadan kaldıracak herhangi bir lider ve partinin olmadığına işaret etti. Kutan, “Bunlar neyle uğraşıyor. Birileri laik antilaik tartışmasından, birileri Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden birileri de şehit cenazelerinden siyasi rant elde etmeye çalışıyorlar. Ama esas gündem bir kenara atılmış, bir aydır müzakere edilen konu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden AKP’nin mağdur edildiği iddiaları. İşçi, emekli, memura soruyoru, senin bir numaralı meselen ne?işin yok aşın yok paran yok” diye konuştu.
Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz Saadet Partisi olarak ülkenin bütün meselelerini tespit ettik ve neden sonuçlarını rapor haline getirdik. Çözüm yollarını ortaya koyduk. Ama bunlar yetmez. Ekonomi ayağa kalkacaksa ilk yapılacak iş şu IMF ekonomi politikalarını terk etmek ve Türkiye’den yolcu etmektir. Parayı nerden mi bulacağız? Hazırladığımız rapor ve işte yapacağımız bütün adımların hepsi, hatta para imkanları kuruşu kuruşuna hesaplanıp ortaya konmuştur.
Sayın Başbakan ne diyor? Ekonomi düzlüğe çıktı diyor. Ekonomi madem düzlüğe çıktı memur işçi, çiftçi, sanatkar niçin adeta isyan halinde. Madem ekonomi düzlüğe çıktı, en başta onların hayatlarından memnun olması lazım. Madem insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesi temin edilseydi, bu iktidara sadece dua edeceklerdi. Tıpkı 1996-97’deki Erbakan hükümetinde olduğu gibi.
O dönemde bu kesimler şikayet ortaya koydu mu? Memur, işçi, çiftçi emekli esnaf bana geliyor Allah sizden razı olsun Erbakan’dan da razı olsun diyorlar. Demek ki bunu temin etmek mümkün. Peki şimdi size sorayım, Erbakan hükümetinden sonra Ecevit geldi, yanında kim vardı. Bahçeli, Mesut Yılmaz vardı. Ondan sonra AKP geldi. IMF ne diyorsa onu yapıyorlar. Bu IMF politikası niçin Türkiye’yi çökertti. Talebi düşürün, böylece enflasyon da düşer. Memura, işçi, çiftçiye vermeyeceksin. Bunların cebinde para olmayınca esnaf kardeşime kim gidecek. Böylece enflasyon düşüyor.
IMF diyor ki, sizin dövize ihtiyacınız vear. Dışardan gelen dövizi yüksek faizle alacaksınız. Bu döviz babalarının hayrına gelmiyor. Türkiye’yi soymak için bu dövizi getiriyorlar. 100 dolar 442 dolar oldu. Yani 4 yılda bu kadar para kazandı, yabancı sermaye. Bu para dışarı çıkmasaydı, memur ayağa kalkardı zengin olurdu, herkes insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesine sahip olurdu.”
İlçe Başkanı Osman Hacısalihoğlu da yaptığı konuşmada oy verirken, hizmet edene oy vermek gerektiğini belirterek, kindi partilerinin iktidarda olduğu zaman yaptığı hizmetleri anlattı. Saadet Partisi’nin iktidara gelmesi ile yarım kalan işlerin ve AKP iktidarının yapamadığı hizmetlerin de tamamlanacağını vurgulayan Hacısalihoğlu, “Trabzon olarak bize hizmet eden genel başkana ve hükümete ihtiyacımız var. O da Recai Kutan ve Saadet Partisi’nin iktidarıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset