Sözcü Gazetesi Yalan Haber Yaptı

Sözcü Gazetesi Yalan Haber Yaptı

Akçaabat Din Görevlileri Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Aydın Abanoz, Sözcü Gazetesi’nde “Bu Da Sopalı Eğitim” başlığıyla çıkan haberin tamamen asılsız bir haber olduğunu belirtti.

Akçaabat Din Görevlileri Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Aydın Abanoz, Sözcü Gazetesi’nde “Bu Da Sopalı Eğitim” başlığıyla çıkan haberin tamamen asılsız bir haber olduğunu belirterek, “Yapılan bu haberle sadece Hasan Başocak Hocamız değil tüm imamlar töhmet altında bırakılmaya çalışılmıştır” dedi.

Sözcü Gazetesi’ne haberi yapan muhabirin kendi sitesinde yaptığı aynı haberde farklı ifadelerin kullanıldığını belirten ve bunun da “muhabirin kendi kendini tekzibi anlamına geldiğini” vurgulayan Başkan Aydın Abanoz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Güzide ilçemiz Akçaabat’ın en gözde camilerinden olan Ak Cami’de imam hatip olarak görev yapan ve çokça sevilen Hasan Başocak Hocamız 19 Temmuz 2013 tarihli Sözcü Gazetesi’nde yapılan haberle rencide edilmiştir. Hocamızın, camisinde açılan eğitim hizmetini yürüttüğü yaz kuran kursunda, öğrencilerle birlikte ders sırasında eğitim aracı olarak kullandığı çıta, “Bu Da Sopalı Eğitim” başlığıyla haberleştirilmiştir. “Dayak Korkusuyla Eğitim Olur Mu Demeyin Oluyormuş”, “Camide Sopalı Eğitim”, “Veliler Şikayetçi” gibi ara başlıklarla mesnetsiz ve gerçeği yansıtmayan ifadelerin yer aldığı asparagas haberle hocamız Akçaabatlı yurttaşlar ve ülke genelindeki vatandaşlar nezdinde itibarı zedelenmeye çalışılmış, ayrıca da cami imamları hedef gösterilmeye çalışılmıştır.

Bu haber ayrıca sosyal medyada yer almış, olumlu olumsuz birçok yoruma vesile olmuştur.

Hal böyle iken haberin aslı, haberi yapan şahsın kendi internet sitesindeki haberle adeta tekzip edilmiştir. Kendi sitesinde haberi övücü bir dille haberleştiren şahıs, ulusal medyada imamları kötü, dayakçı, baskıyla Kur’an öğreten kimseler olarak zan altında bırakmıştır.

 

Akçaabatlı hemşehrilerimizin kıymetli hocamıza karşı içlerinde en küçük tereddüt dahi bulunulmamaları için bu açıklamayı yapıyor ve konuyla ilgili her türlü yasal girişimleri de başlatacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Siyaset