Soylu'ya Büyükşehir Tepkisi

Soylu'ya Büyükşehir Tepkisi

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Akçaabat Muhtarlar Derneği’ni ziyaretinde Büyükşehir tepkisiyle karşılaştı.

Haber:Nesrin BAYRAM (ÖZEL HABER)

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Akçaabat Muhtarlar Derneği’ni ziyaretinde ummadığı bir tepkiyle karşılaştı. Soylu, Büyükşehir Belediyesi’yle ilgili yapılan şikayetler üzerine “bu kadar kötümser olmayın” diyerek teselli etmeye çalıştı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Akçaabat Muhtarlar Derneği’ni ziyaret etti. Akçaabatlı bir grup muhtar tarafından karşılanan Soylu, konuşmasında Yeşiltepe Muhtarı Mustafa Hikmet Eyüboğlu’nun Büyükşehir tepkisiyle karşılaştı. Eyüpoğlu Büyükşehir’in ayrımcılık yaptığını ifade ederek “Trabzon Büyükşehir Belediyesi Akçaabat’ta hiçbir yatırım yapmamıştır. Akçaabat’a üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Akçaabat Belediyesi olmazsa hiçbir hizmet köylerimize alamazdık. Büyükşehir belediyesine devredilen Şinik Şantiyesinden köyümüze 2 km mesafede olmasına rağmen 2 kamyon çakıl alamıyoruz. Akçaabat’ın 120 bin nüfusu ve 80 bin seçmeni var.

Büyükşehir aldığı yeni iş makinelerini bile oradaki bazı amirler inisiyatifle kendi ilçelerine gönderiyorlar. Oradaki müdürlerin inisiyatife göre bu işler yapılacaksa o zaman biz de adamına göre muamele edelim. Yani Müdür Araklılı kepçenin 2 tanesi oraya gidiyor. Veya Akçaabat’ın sahibi yok, orada Akçaabatlı daire amiri yok. Bu yazıktı, günahtır. Biz şahsi bir şeyler istemiyoruz. Biz seçilmiş insanlarız. İl Özel İdare günlerini arar durumdayız. Buna bir çözüm bulunması lazım. Koskoca Büyükşehir Belediyesi’nde 2 kişide mi yetki olur.” dedi.

 

Bunun üzerine konuşan Süleyman Soylu “Biz buraya bu meselelerinizi konuşmak için geldik. Bu sorunlar için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarımızla 3 kez koordinasyon toplantısı yaptık. Biz sahadaki şikayetleri topluyoruz. Bunlara çözüm için çalışıyoruz. 1 Yılda bekleyin. Büyükşehir daha yeni kuruldu. Bunu bir geçiş dönemi olarak algılayın. Bu geçiş sürecinde bazı eksikler oldu. Bunları da biz İnşallah mecliste çözeceğiz. Öncelikle grup yolları yapılacak ardından tali yollar yapılacaktır. İnanın bütün imkanları zorlayarak çalışmalarımızı yapacağız. Bunu sayın Başbakanımız da Artvin mitinginde söyledi. Yayla yollarımızı bile en iyi şekilde yapacağız. İşte Karadeniz için yeşil yol projemiz. Bunları İnşallah hep beraber yapacağız.” dedi.

Toplantıda muhtarların Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden dertli olmaları dikkatlerden kaçmadı.

ak-parti-suleyman-soylu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler