Söğütlü Kaderine Mi Terk Ediliyor?

Söğütlü Kaderine Mi Terk Ediliyor?

Meclis Üyesi Köse, Söğütlü’nün kaderine terk edildiğini ileri sürdü

Akçaabat Belediyesi Meclis Üyesi Muhammet Köse, sitemkâr konuştu. Söğütlü’nün belediye teşkilatı varken çok geniş makine parkına sahip olduğunu ve devletten aldığı payın en fazla olduğunu hatırlatan Köse, “Söğütlü kimseye başıboş mahalle olarak görülmesin. Emek verenleri var, akil insanları var. Trabzon’un birçok ilçesinden büyük olan mahallemizin eksikleri de aynı oranda büyüyor. Mahallemizi nortak akılla yatırım alan bir merkeze dönüşmesinin zamanı çoktan geçiyor. Söğütlü’nün hak ettiği hizmetleri alabileceği adaletli yetkilileri göreve davet ediyorum.” dedi.

meclis-uyesi.jpgİLKOKUL ÖNCELİKLİ İHTİYAÇ

Söğütlü Mahallesi’nin birçok birikmiş sorunu olduğuna işaret eden Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Muhammet Köse, “Türkiye’de belki de ikili öğrenim görülen tek yerleşim yeri Söğütlü’dür.” diyerek, 850 öğrencinin 2 yıldır, artık tarih olmuş ikili öğrenim gördüğünü kaydetti. Köse, “Yıllardır ilkokul olan bina Çıraklık Eğitimi Merkezi’ne, bir süredir ihtiyaç karşılayan Turizm Otelcilik binasındaki derslikler Halk Eğitimi Merkezi’ne kullandırılırken, Turizm Otelcilik okuluna ait lojmanların bulunduğu arsaya yapılacak 24 derslikli bina da Sağlık Meslek Lisesi’ne verilecekken bizim çocuklarımız ikili öğrenime devam mı edecek?” diye soran Meclis Üyesi Köse, her geçen gün yapılanmaya endeksli nüfusu artan Söğütlü’ye acilen bir ilkokulun kazandırılması gerektiğini söyledi.

TAKSİ DURAĞI ÖNEMLİ

Söğütlü’ye en az 20 araçlık bir taksi durağının Söğütlü adıyla kazandırılmasının da önemine değinen Akçaabat Belediye Meclisi Üyesi Köse, konuyla ilgili bazı kesimlerin asli unsur olmadıkları halde çalışmalar başlatmış olmasını eleştirdi. Köse, Akçaabat’tan adeta geçici görevli gibi gönderilecek taksilerle Söğütlü’nün ihtiyacının giderilemeyeceğinin altını çizerek “Adaletli bir çözüm, arka planında rant unsurları barındırmayacak kalıcı çözümle Söğütlü Taksi Durağı’nın ihale edilmesi gerekir” diye konuştu.

OTOBÜS İSTİYORUZ

Köse, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin TOKİ’ye sefer yapan otobüslerinin güzergâh ayarlaması yapılarak mahallenin iç kesimlerine kadar girmesi gerektiğine işaret ederek, “Büyükşehir Belediyemiz gerekirse, içeriye doğru gelişerek büyüyen Söğütlü’ye yeni otobüs seferleri koymalıdır. Vatandaşın isteği bu yöndedir” sözleriyle Büyükşehiri de göreve davet etti.

YOLLAR GENİŞLEMELİ

Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra makine parklarını kullanamadıkları için yollar üzerinde gerekli çalışmaların yürütülemediğini belirten Köse, genişlemesi gereken çok yolları olduğuna vurgu yaparak, mahalleyi paralel geçen ve tam bir şantiye olan tanjant yolunun da bir an önce tamamlanmasını istedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Haberler