Söğütlü İlköğretim Hazır

Söğütlü İlköğretim Hazır

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın daha önce eğitim ve öğretime ara verilerek güçlendirilme çalışması yapılan Söğütlü İlköğretim Okulu'nda incelemede bulundu.

 

 Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın daha önce eğitim ve öğretime ara verilerek güçlendirilme çalışması yapılan Söğütlü İlköğretim Okulu'nda incelemede bulundu.

 İncelemede Vali Kızılcık'ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan, ilçe milli eğitim müdürlüğünden yetkililer hazır bulundu. Söğütlü İlköğretim Okulu'nda yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Vali Kızılcık, 2012-2013 Eğitim ve öğretim yılına hazır hale geldiğini ve 17 Eylül de açılacağını söyledi.

Eğitime büyük önem verdiklerini ve bu bağlamda önemli yatırımlar yapıldığını ifade eden Vali Kızılcık, 21. yüzyılda okuyan, araştıran ve sürekli kendini geliştiren öğrencilere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Depreme dayanıksız olduğu için güçlendirme çalışmaları yapılan okulda faaliyetlerin son aşamaya geldiğini kaydeden Vali Kızılcık, " Söğütlü İlköğretim Okulumuzun güçlendirmeye ihtiyacı olduğunu ve eğitim ve öğretime imkan vermediği için 5 yıl önce öğrencilerimizi buradan başka okula aktardık. Devletimizin dayanıksız binaların güçlendirilmesi kararı kapsamında ciddi bir güçlendirme çalışma yaptık. Yeni tadilatı yapılan 24 derslikli okulumuzu öğrencilerimizin hizmetine açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Tadilat çalışmalarında emeği geçenleri de unutmayan Vali Kızılcık, "Tüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, Milli Eğitim Bakanlığımızın elemanlarına, çevre düzenlemesine katkılarından dolayı Söğütlü Belediyemize teşekkür ediyorum. Eskiyi tamir etmek zordur, ama burada yüklenici firma güzel bir çalışma yapmış. Onları da tebrik etmek istiyorum. Söğütlü'deki yavrularımız 17 Eylül itibariyle buraya alınıp burada eğitimlerine devam edeceklerdir. Trabzon'umuzun Akçaabat'ımızın ve Söğütlü'müzün gençliği 21. yüzyılda ülkemizi daha üst noktalara taşıyabilmek için eğitim görecekler. Yavrularımıza başarılı ve sağlıklı bir yıl diliyorum. Bizlerin devlet olarak birinci önceliği eğitimdir" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler