Soğuksu Şenlendi

Soğuksu Şenlendi

Sıcak yaz günlerinin ferahlanma alanları olarak tercih edilen yayla ve mezralardan birinde de Demirkapı Soğuksu Şenlikleri’nin 6’ncısı gerçekleştirildi

Sıcak yaz günlerinin ferahlanma alanları olarak tercih edilen yayla ve mezralardan birinde de Demirkapı Soğuksu Şenlikleri’nin 6’ncısı gerçekleştirildi. Demirkapı Mahallesi’nin Soğuksu Piknik Alanı’nda düzenlenen geleneksel şenlikte de yöresel sanatçı rüzgârı esti.

Trabzon Akçaabat Demirkapı Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (DEM-DER) tarafından organize edilen Soğuksu Şenliği’nin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Alican Burnaz yaptı. Burnaz, gurbet ve sıla’yı düzenledikleri şenlikle bir araya getirdiklerini, eski ve yeni farkını ortadan kaldırdıkları, kuşak çatışması denilen kavramı yok saydıkları bir güzel şenlikte bir araya gelinmesinin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaparak “Bu yıl beşincisini düzenlemekten gurur duyduğumuz şenlikte Demirkapı halkını ve komşu köyler ile yaylacıları buluşturmak bizim için önemliydi. Bunu en iyi şekilde gerçekleştirmiş olduğumuzu görmekten dernek yönetimi olarak da mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Demirkapı Muhtarı Nazım Öztürk ve Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya’nın da katıldığı şenlikte, şenlik alanına kurulan sahnede Sait Uçar, Zeynep Birinci, İykay Cinemre, Hamit Çakıcı, Üzeyir Karaduman, Rüştü Çavuş, Aslan Bülbül, Erdem ve piyanist Ömer Uçar seslendirdikleri şarkı ve türkülerle kulakların pasını sildi.

soguksu.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler