Şoförün başkanı şoför olmalıdır

Şoförün başkanı şoför olmalıdır

AKÇAABAT Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı Ali Şentürk, şoförün içinden geldiğini belirterek şoför esnafına Şoförler Odası’nda bir başkan olduğunu hissettireceğiz” dedi.

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan adayı Ali Şentürk, şoförün içinden geldiğini ve sorunları çok iyi bildiğini belirtti. Şentürk, "25 yıllık bir deneyimim var. Ekibimle birlikte yapacağımız çalışmalarla şoför esnafına ‘şoförler odasında bir başkan olduğunu hissettireceğiz" dedi.
Şentürk, 20 Mart 2010 Cumartesi günü yapılacak olan Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan adayı Ali Şentürk, 9 yıldır şoförler odası yönetim kurulunda görev yaptığını, 25 yıldır da şoför esnafı olduğunu belirterek, "Ben çekirdekten yetiştim. Daima şoförün içinde oldum. Görev alsam da almasam da sorunları çözmek için mücadele ettim. Şu anda Akçaabat’taki en önemli sorun ticari plakaların fazla oluşudur. Öncelikli sorunumuz bu olacaktır. Belediyeler ile görüşüp bu konuda ciddi adımlar atıp sorunu çözmek istiyoruz. K plakaların önü açık olduğundan dolayı onların da gelecekte kazançlarının azalmaması için yine belediyeler ile birlikte bir çalışma yapacağız. Mevcut hak sahipleri korunarak onların bundan sonra oluşabilecek mağduriyetlerinin önüne geçeceğiz. Bir diğer sorun ise park sorunudur. Yolun özellikle sağ tarafına park yapan araçlar dolmuşların yolcu almasını ve indirmesine engel olmaktadır. Bu sorunu da gerek belediyemiz ve gerekse emniyet müdürlüğümüz ile birlikte çözme yoluna gideceğiz. İlçemizin doğu ve batısında kalan köy duraklarını tek merkezde toplamak istiyoruz. Bunun için bir projemiz var. Taksilerimizin de sorunları var. Çok mağdur oluyorlar. Yeni yapılan devlet hastanesinin hemen yanında onlara da bir yer verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun için de mücadele edeceğiz. Şoför esnafının yine çağa ayak uydurabilmesi için kurumsallaşması gerekiyor. Bu konuda da oda olarak gereken her türlü kolaylığı göstereceğiz. Şoförler odamıza ait ambulans ve çekicinin şoför esnafımız tarafından daha ucuza kullanılmasının önünü açacağız. Sadece mazot ücretini ödeyerek üyelerimiz bu hizmetler yararlanacaktır" dedi.
Şentürk, korsan taşımacılığa son vereceklerini de kaydederek, "Bu işi Akçaabat’ta meslek haline getiren hususi araç sahipleri var. Bunları bizim gibi herkes biliyor. Korsanla mücadele için de cesur kararlar alınması ve uygulanması gerekiyor. Bu doğrultuda Akçaabat belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ile işbirliği içinde hareket edip bu sorunu ortadan kaldıracağız. Sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve kurumlarla daima işbirliği ve diyalog halinde olacağız. Çok güçlü ve belde ve köy dengesi kurulan bir yönetim kurulu oluşturuyoruz. Oluşturduğumuz ekiple, yaptığımız çalışmalarla, şoför esnafı şoförler odasında bir başkan var diyecek. Bunu hissettireceğiz. Herkes Akçaabat Odası’nı örnek gösterecek" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Haberler