Şoförler Sorunlarına Çözüm İstedi

Şoförler Sorunlarına Çözüm İstedi

Şoförler Sorunlarına Çözüm İstedi

Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk,Trabzon Büyükşehir Belediyesince alınan; 10 yalını doldurmuş M ve S plakalı toplu taşıma  sahip araçların trafikten men edilmesine ilişkin karara, il genelindeki oda başkanları tepki gösterdi.

Akçaabat Şoförler Odası Başkanlığının organizesinde Akçaabat’ta bir restoranda bir araya gelen oda başkanları ve şoför esnafı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar’ın da hazır bulunduğu toplantıda yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek Mv. Adnan Günnar’dan yardım istediler.

akcaabat-ak-parti-001.jpg

Oda başkanları ve Şoför esnafı adına konuşan Akçaabat Şoförler Odası Başkanı Ali Şentürk,” Trabzon ilinde hatlı minibüslere ve hatlı otobüslere yaş uygulaması getirdiler. 2019’un 8. Ayının 2’sine kadar aracını 10 yaşından küçük hale getirmeyen esnafın aracı trafikten men edilecekmiş.Bu durum ilçe merkezlerinde sorun arz etmese de ilçelerden mahallelere yolcu taşıyan araçlar içinönemli bir sorun arz ediyor. İlçede dolmuşlar günde binlerce yolcu taşırken, ilçelerden mahallelere yolcu taşıyan dolmuşlarda bu sayı çok az. Bu esnaf bu karara nasıl uysun? Sayın vekilim, bu yaş sorununu sizin sayenizde Trabzon Büyükşehir Belediyesine ek bir dilekçeyle beraber UKOME’den halledeceğimize inanıyorum“dedi.

 

Şoför esnaflarını ve oda başkanlarını dinleyen Mv.Adnan Günnar, yapılan açıklamalar üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu bizzat arayarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile şoför esnafı arasında yaşanan yaş probleminde uzlaşma sağlanabilmesi için randevu talep etti.

Günnar’ın talebiyle Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un ilçe Şoförler Odası başkanlarını makamında ağırlayarak sorunlarını dinledi.

Toplantı sonrası konuşan Ali Şentürk, yaş konusunda oda temsilcileri olarak hazırladıkları dilekçeleri Ulaşım Daire Başkanlığına ileterek Büyükşehir Belediyesince tekrar değerlendirmek üzere söz birliğine vardıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler