Şoförler Resti Çekti

Şoförler Resti Çekti

Siyasi parti ve STÖ temsilcileriyle bir araya gelen şoförler son sözü söyledi, "Yollara dökülürüz".

 

Trabzon- Yıldızlı TOKİ’den Trabzon ve Akçaabat’a ulaşımı kimin yapacağı noktasındaki tartışmalar devam ederken Akçaabatlı minibüsçüler, ilçedeki siyasi parti ilçe başkanı ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Şoförler, “Eğer Yıldızlı TOKİ’de yeni bir hat oluşturulursa bu hatta çalışmak 3 günde bir çalışan Akçaabatlı minibüsçünün hakkıdır. Aksi takdirde yollara dökülürüz” uyarısında bulundular.

Akçaabat minibüs durağında yapılan toplantıya minibüsçülerin yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanı İsmet Kırali, Demokrat Parti (DP) İlçe Başkanı İbrahim Karabacak, Anavatan Partisi (ANAVATAN) İlçe Başkanı Ali Köroğlu, Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Turan Altuntaş, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Sivri, Akçaabat Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim katıldı. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nun telefonla katıldığı toplantıya Akçaabat belediye Başkanı Şefik Türkmen şehir dışında olduğu için katılamadı. Ayrıca AK Parti ve CHP ilçe başkanları da toplantıya ilgi göstermedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Sevim, Yıldızlı TOKİ’nin Akçaabat minibüslerinin güzergahı üzerinde olduğunu ve bu nedenle haklı olarak burayla ilgili hat talebinde bulunduklarını belirterek, “Ancak bu konu bizim isteğimiz dışında siyalaşmış ve bizlerin istemediği bir yöne doğru gitmiştir. Bizim yaptığımız talep yasal bir talepti. Bizler büyük fedakarlıklarda bulunarak 600 aracı önce 300’e indirdik. Araç ve trafik yoğunluğu azalsın istedik. Bu da yetmedi daha sonra günde 140 aracı da dinlendirme kararı aldık. Şoför esnafı ekmeğini arkadaşıyla paylaşır duruma kadar gelmiştir. İlçemizden Trabzon’a 583 araç gitmekteyken şimdi 140 araç gitmektedir. Hal böyle iken şimdi Yıldızlı TOKİ için S plaka adı altında yeni araçların devreye sokulması kimlere siyasi ve ekonomik rant sağlayacağının takdirini kamuoyuna bırakıyoruz. Yıldızlı TOKİ’de oturanlar 55 imzalı dilekçe ile Trabzon ve Akçaabat şoförler odası ve diğer ilgili kurumlara müracaat ederek ulaşım sorunu yaşadıklarını belirterek bu sorunun giderilmesini talep ettiler. Biz de bu talep doğrultusunda müracaatta bulunduk. Yıldızlı TOKİ’ye şu anda ulaşımı sağlayanlardan oradaki halk zaten şikayetçidir. Yıldızlı’da oturduğunu söyleyen ve ‘yol veririz hat alırız’ mantığıyla hareket eden arkadaşlar, Yıldızlı Belediyesi’ne baskı yapmaktadırlar. Ayrıca orada kurulacak olan kooperatifin ortaklarıyla Yıldızlı belediye Meclis Üyelerinden bazıları yakın akrabadırlar” dedi.

Sevim, şöyle devam etti:

“Yıldızlı’da kurulan kooperatifin 7 kurucu üyesinin bazılarının harf grubu Trabzon Trafik Şubesi’nden alınmış olmasına rağmen Akçaabat sınırları içerisinde hat talep etmeleri ne anlama gelmektedir. Ayrıca bu kurucuların içerisinde bazıları Yıldızlı’da ikamet etmemekte olup başka kooperatife kayıtlı oldukları da bilinmektedir. Kooperatif kurmaları kasıtlıdır. Ayrıca bu kişilere S plaka verilmesi halinde, plaka tahdidi delinmiş olur. Yeni hat taleplerinin önü açılmış olur. Her köy, her belde yeni hat talebinde bulunur. Bu kaosa neden olur. Ondan sonra Trabzon trafiğinin ne olacağını tahmin bile edemeyiz. Yanlış bilgilerle 583 dolmuş esnafının ekmeğiyle kimsenin oynama hakkı yoktur. Akçaabat’a hizmet etmek isteyen tüm siyasiler ve bürokratlar bu bacasız fabrikaya sahip çıkmak zorundadır. Akçaabat’ın lokomotifi dolmuşçu esnafıdır. Hakkımızın gasp edildiğini anladığımız an yollara dökülürüz”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler