Şoföre Eğitim İçin Bir Araya Geldiler

Şoföre Eğitim İçin Bir Araya Geldiler

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından organize edilen ”Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi" düzenlenen etkinlikle başladı.

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından organize edilen ”Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Projesi" düzenlenen etkinlikle başladı.

 Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün katılımıyla yapılan toplantıda şehre gelen turistlerin ilk olarak ulaşım sektörüyle iletişime geçeceğine dikkat çekilerek şoförlerin bu anlamda davranışlarının çok önemli olduğu vurgulandı.

 İlk olarak söz alan Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, proje hakkında bilgi vererek “2011 yılında TESOB bünyesinde bir proje ofisi oluşturduk ve proje kapsamında esnaf ve sanatkarlarımızın genel durumu, ihtiyaçları, ileriye dönük projelendirilebilecek planlarını ortaya çıkararak Trabzon il ve ilçelerinde 872 esnaf ve sanatkara uygulanan bir anket çalışması yapıldı. Anketten elde edilen bilgilerin derlenmesi ile birlikte ’Trabzon Esnaf ve Sanatkarlarına Genel Bir Bakış’ adlı kitap yayınlayarak, ilgili kurum ve kuruluşlara gönderdik. Uyguladığımız ve uygulayacak olduğumuz bir çok proje gibi Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Değiştirilmesi Eğitim projemizde esnaf sanatkarlarımızın ahilik kültürüne uygun olarak hizmet vermesini sağlamak amacıyla planlanmıştır. Bu proje ile şehrimizde ticari taşıt kullanan sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, mesleki becerilerini arttırmayı, müşterilerle daha uygun ve sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Toplum içinde oluşmuş veya oluşacak kötü intibayı ortadan kaldırmak, genel kabul görmüş ahlaki davranışların pekişmesini sağlamak, esnaflıkla ilgisi olmayan art niyetli sürücülerin vatandaşları kandırarak maddi veya manevi zarara uğratmalarını engellemeyi amaçlamaktayız” dedi.

 Daha sonra söz alan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve Vali Abdil Celil Öz de Trabzon'a gelen turistin ilk olarak şoför esnafıyla iletişime geçtiğine dikkat çekerek bu anlamda şoför esnafının davranışlarının çok önemli olduğunu vurguladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler