Şoför ve otomobilciler çok dertli

Şoför ve otomobilciler çok dertli

"Durumu kısa zamanda düzeltin"

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan servis ücretleri kararıyla, il merkezindeki servislerden 400 TL, İlçelerde görev yapan servislerden 5 bin TL isteniyor.

Alınan kararın taraflı bir karar olduğunu savunan Şoför ve Otomobilciler Odaları Başkanları, kararın yanlış olduğuna vurgu yaparken, bir an önce de düzeltilmesini istiyor.

Alınan kararın taraflı bir uygulama olduğunu belirtip tepki gösteren oda başkanları” Belediye Meclisi’nde yapılan toplantıda, Ortahisar’a bağlı servis minibüslerinden 400 TL il dışındaki tüm servislerden 5 bin TL alınması kararı çıktı. Servis, ilçelerden Trabzon a öğrenci götürecek, geriye getiremeyecek. Ama Trabzon’a bağlı servis araçları diğer ilçelere servis yapabilecek.

 Trabzon Belediyesi 2014 yılında ilçe belediyelerine bir yazı yazarak servis araçlarına belge verilmemesini istedi. Bu yasak nedeniyle Ortahisar Belediyesi’ne bağlı servislerin hiç biri izin belgesi alamadı. 2014 yılında ne ilçelerde ne de Trabzon merkezde izin belgeli servis aracı bulunmuyordu. Trabzon’un, Büyükşehir olması sonrasında, merkezde bulunan Ortahisar Belediyesi’nin servisçilerini öz evlat,  ilçeleri ise üvey evlat görmeye başladı. Bu organizasyonu Trabzon Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi yapıyor. İlçedeki servisler, taşımacılığı, öğrenci velileriyle anlaşarak yapıyor.Trabzon merkez ve ya Ortahisar Belediyesi’nden talimat almıyor.Bu durumun kısa zamanda düzeltilmesini tüm ilçelerdeki şoför ve otomobilciler odaları olarak titizlikle takip ediyor ve bekliyoruz” açıklamasında bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler