Soba Zehirlenmeleri Anlatıldı

Soba Zehirlenmeleri Anlatıldı

Kavaklı Rahman Camii’nin her ay gerçekleştirmeyi gelenek haline getirdiği cuma vaazlarının bu ayki konusu “zehirlenmeler” idi.

Akçaabat’ın cemaatine yönelik etkinlikleriyle ön plana çıkan camilerinin başında gelen Kavaklı Rahman Camii, geleneksel hale getirdiği bilgilendirme konferanslarının birini daha gerçekleştirdi.

Her ayın ilk Cuma günü Cuma namazından önce gerçekleştirilen konferansların sonuncusunda Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Osman Bulut, zehirlenmeler konusunda cemaati bilgilendirdi.yaklaşık 45 dakika süren konferansında genel olarak zehirlenmelerden ve belirtileri ile tedavi yolları hakkında özet bilgiler sunan Doktor Osman Bulut, ağırlığı ise soba zehirlenmelerine verdi.

rahman-camii-soba-zehirlenmeleri2.jpg

Ülkemizde her yıl özellikle kış aylarında yüzlerce kişi ısınma amaçlı yakılan soba/ısıtıcı ver mangallardan sızan karbon monoksit gazından zehirlendiğini belirten Bulut, tüm uyarılara rağmen her yıl hidro-karbon içeren kömür, petrol ve doğalgaz gibi fosil yakıtların bilinçsizce yakılmasından kaynaklanan zehirlenmelere bağlı ölüm sayısının arttığını söyledi.

Sobayı üsten yakmak, sobanın hava/duman kapaklarını kapamamak, baca temizliği, gece yanan soba üzerine kömür atmamak, lodoslu havalarda soba yakmamak gibi zahmetsiz önlemlerle zehirlenmelerin önüne rahatlıkla geçilebileceğini kaydeden Bulut, karbon monoksit çok az miktarlarda bile insanlara etki ettiğini sözlerine ekledi.

Konferansın sonunda Cami İmamı Murat Yılmaz da sağlığın korunmasıyla ilgili ayetleri cemaate aktardı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler