Siyasilerin Çanakkale Mesajları

Siyasilerin Çanakkale Mesajları

18 Mart Çanakkale Şehetileri Günü Nedeniyle Siyasilerin Yayınladıkları Mesajlar.

ahmet-ziya-ozturk.20121024164024.20130110213308.jpg

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk’ün mesajı;

 "18 Mart Zafer Haftamız'ın ülkemize, milletimize, yurtdışında yaşayan soydaşlarımıza ve Çanakkaleli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir. Kahramanlıklarla dolu tarihimizde de yeni bir çağ açan ve eski çağı kapayan birçok önemli kilometre taşı mevcuttur; 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul'un fethi gibi. 1915 Çanakkale Zaferi de tarihimizde altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır.

Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 98. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun.

 

7235.jpgCumhuriyet Halk Partisi Akçaabat İlçe Başkanı Mustafa Nadir’in Mesajı; “Çanakkale zaferi yenilmez denen çok uluslu emperyalist güçlere, büyük Türk milletinin inanç azim ve vatanseverlik duyguları ile dur diyerek diz çöktürdüğü zaferin adıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gerçeğinin ortaya çıktığı ulus olma bilincimizin yeşerdiği bu zafer aynı zamanda Dünyada ezilmiş mazlum uluslarca da örnek alınmıştır.

Çanakkale savaşlarıyla başlayıp kurtuluşa kadar taşınan, Mustafa Kemal önderliğinde gerçekleştirilen milli mücadelenin temelleri “Çanakkale geçilmez” sözü ile yazılan bu büyük destan ile atılmıştır. Türk askeri Çanakkale’de vatanı için gösterdiği büyük kahramanlıkla anılırken, düşman karşısında dahi insan hayatına saygılı ve vicdanlı olabilme anlayışını da tüm dünyaya göstermiştir. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde bu büyük destanda mücadele veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.”

 

 

11126.jpg18 Mart Çanakkale Şehitleri Günü dolayısıyla MHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar’ın yayınladığı mesaj;

18 Mart Çanakkale zaferi milletimizin tarihine yön veren olayların en önemlilerinden bir tanesidir.

Çanakkale Türk’ün gücünün yürekliliğinin büyüklüğünün bütün dünyaya bir kez daha ilan edilmesidir. Geçmişimizden dersler almak geleceğimizi kurmamıza yardımcı olur ve milleti millet yapan şeylerden bir tanesi de ortak tarih bilincidir. Çok şükür şanlı bir tarihimiz o tarihe sahip çıkacak genç ve dinamik kuşaklarımız var ve o kuşaklara Çanakkale ruhunu aşılayan büyüklerimiz var. Bugün her ne kadar Çanakkale ruhunu parçalamak o ruhtan farklı farklı ruhlar çıkarmaya gayret edenler olsa da Çanakkale şehitlerinin biz torunları buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı Çanakkale destanı üzerinde bir kez daha düşünmeye davet ediyor bu toprakları vatan yapmak için kanıyla canıyla mücadele etmiş toprağa düşmüş şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz.

Kutlu zaferin yıldönümünde sözlerimize kısa bir süre önce rahmetle andığımız istiklal marşı şairimiz, millî ruhumuz M.Akif Ersoy’un mısralarıyla sonlandırmak istiyoruz;

‘’Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber sana avucunu açmış duruyor Peygamber’’ 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler