Siyasilerin Bayram Mesajları

Siyasilerin Bayram Mesajları

Siyasilerin Bayram Mesajları

emre-akgun-002.jpgAK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün mesajında; "Bayramlar, iç dünyamızdan başlayarak sevgi ve huzuru dalga dalga topluma yaymanın, birbirimizi kardeş bilerek daha çok gözetmenin ve hoş görmenin, öksüzleri sevindirmenin, yoksulları barındırmanın, yakınlarımızdan başlayarak dargınları barıştırmanın ve sonuçta birbirimizin gönlüne girmenin sevincini yaşadığımız, insan olma kimliğinin öne çıktığı kutlu zaman dilimleridir. Bayramlar, her yıl gelip geçen sıradan bir tatil günü değil, insani ve dini güzelliklerin birlikte yaşandığı, birlik, beraberlik, sevgi ve saygının güzel örneklerinin sergilendiği, toplumun bütün kesimlerinin birbiriyle kaynaştığı paylaşma ve dayanışma günleridir. Yarınlara daha umutla baktığımız bayramlara ulaşmak temennisiyle, Akçaabat halkımın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik eder, milletimize, ülkemize, dünyamıza ve bütün insanlığa huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.

 

musa-hacioglu-001.jpgCHP Akçaabat İlçe Başkanı Musa Hacıoğlu’nun mesajı.

Bayramı karşılamanın sevinci ve mutluluğu içinde olduklarını söyleyen Hacıoğlu , "Bayramlar kırılan gönüllerin onarıldığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının geliştiği, kültür ve inanç değerlerimizin güç kazandığı özel günlerdir. Milletçe karşılıklı sevgi, saygı ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı, milli birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlendiği, aynı duygu ve sevinçlerin paylaşıldığı özel günlerden biri olan Kurban Bayramı'na cennetten bir köşe olan ilçemizde, değerli Akçaabatlı kardeşlerimle birlikte ulaşmanın heyecanı içerisindeyim. Manevi yönden büyük önem arz eden bu özel günleri gelecek nesillere en güzel şekilde taşıyabilmek için bayramlarımızı büyüklerimiz, gençlerimiz ve çocuklarımızla hep birlikte karşılamalıyız. Ayrıca,  gündelik hayatta oluşan küslük ve dargınlıklara son vermeli, darda olan eş, dosta ve insanlarımıza yardım eli uzatmalı ve de geçmiş ile gelecek arasındaki manevi değerlerimizi daha da sağlamlaştırmalıyız. Bu düşünceler ile başta şehit ve gazi ailelerimiz olmak üzere bütün Akçaabatlıların ve İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı'nı kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyor, İslam âlemine barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum" diye konuştu. Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle. Kurban Bayramınız kutlu olsun!

 

mirac.jpgMHP Akçaabat İlçe Başkanı Miraç Çınar İslam âleminin Kurban Bayramı'nı kutladı.

Başkanı Miraç Çınar Mesajında; Mübarek Kurban Bayramını idrak ettiğimiz bu günlerde İslam coğrafyasında yaşanan olaylar maalesef bayram sevincimize gölge düşürmektedir. Her gün yüzlerce Müslüman ölmekte, binlerce aile evsiz yurtsuz kalmakta, yüz binlerce çocuk ise kimsesiz olarak kaderleri ile baş başa bırakılmaktadırlar. Bu coğrafyada yıllardır devam eden kargaşa ortamı her yıl bir başka İslam ülkesine de sıçrayarak dalga dalga bölgemizde genişlemektedir. İslam coğrafyasında yaşanan elim olayların biran önce son bulması için idrak etmekte olduğumuz bu bayram bir fırsat olmalıdır. Müslümanlar şuurlanmalı, İslam’ı ortadan kaldırmak isteyen güçlerin oyununa gelmeden problemlerini kendi içlerinde çözmelidirler. Bir tarafta kan ve gözyaşı varken gönül rahatlığı ile bayram yapmak İslami bir davranış değildir. Bu bayramın tüm mazlum insanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni eder, huzur için İslam’ın getirdiği mesajların, Müslümanlar tarafından doğru anlaşılmalı ve hayatlarında doğru olarak yansıtılmalıdır.

 

Böyle güzel günlerde, yanı başımızdan başlayarak, bu bayram coşkusunu elimizin uzandığı her yere taşımalı, sevinçlerimizi olduğu kadar, keder ve acılarımızı da paylaşmalıyız. Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisinde karşıladığımız Kurban Bayramının, ülkemize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisi ile İlçe Halkımın ve tüm hemşerilerimizin bayramlarını kutluyor, selam ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

(NOT: Toplu bayramlaşma bayramın 2. Günü Akçaabat Belediyesi'nin organizasyonunda Atatürk Parkı'nda saat 13.00-14.00 saatleri arasında yapılacağı açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler