Siyasilerden ortak tavır

Siyasilerden ortak tavır

Ak parti ve MHP tekel binasının otel olarak ihale edilmesine karşı çıktı.

Tekel binasının restore ve tadil edilerek turistik otel yapılmak kaydıyla 15 yıllığına kiraya vermek istemesine Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş ile Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçaabat İlçe Başkanı İsmet Kırali de karşı çıktı. İlçe Başkanları Çavuş ve Kırali, mevcut binanın otel olarak hizmet vermesinin bu haliyle çevreye faydasından çok zararının olacağını ifade ederek, “En iyi çözüm bu binanın yıkılarak mevcut alanın sahil kesimiyle bağlantısını sağlayacak bir yeşil alan yapılmasıdır.” dörüşünü belirttiler.

Çavuş ve Kırali, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı’nın da binayla ilgili açıklamalarının dikkate alınmasını, ileride göreve gelecek bir KTÜ Rektörü’nün ‘ihtiyaca cevap vermiyor’ diye fakülte binasını Akçaabat’tan alabileceği ihtimalinin de göz ardı edilmemesini istedi.

Öte yandan binanın otel yapılmasına Belediye Meclisi’nde karşı çıkan Cemal Baş ve Bilal Duran’ın, Encümen’de de görev almaları vesilesiyle uzun süredir beklettikleri ihale ilanının; Cemal Baş’ın görev süresini uzatmayan Meclis’in Baş’ın yerine göreve getirdiği Ali Dinç’in göreve başlamasının hemen akabinde yayınlatılması ise manidar bulundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Haberler