CHP'de Adaylık Başvuruları Başladı

CHP'de Adaylık Başvuruları Başladı

CHP'de Adaylık Başvuruları Başladı

CHP Genel Merkezi yaklaşan yerel seçimler öncesinde genelge yayınlayarak il ve ilçe başkanlıklarına gönderdi. Bugün bir araya gelen Parti Meclisi aday belirlemede dikkat edilecek kıstasları da belirledi.

Aday adaylık süreci, başvuru koşulları ve ücretlendirmeye kadar tüm hususlar maddeler halinde açıklanırken, Aday Adaylık başvuruları bugün (21 Kasım) başlarken, 28 Kasım 2024 Salı günü son bulacak.

 

Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ise başvurularını 1-5 Aralık’ta yapabilecek. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin ise ilk önce yerel yönetimler ve dirençli kentlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına istifa niyetini bildirecek. Bu niyet, MYK tarafından değerlendirilecek. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları 1 Aralık saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa edecek.

 

ARALIKTA ADAYLAR AÇIKLANACAK

 

CHP belediye başkan adaylarının belirlenmesi için birden fazla yöntemi bir arada kullanacak. Belediye başkan adayı eğilim ya da merkez yolması ile belirlenecek. Adayların belirlenmesinde çapraz sorgulama yapılacağı ve şehirlerin paydaşları ile örgütünde fikri alınacak.

 

CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde ilk olarak anket yoluyla kamuoyu yoklaması yapılacak. Ankette, mevcut belediye başkanının memnuniyet durumu ölçülecek, belediye başkanı ve rakiplerinin durumu karşılaştırılacak. Bunun yanı sıra partinin oy oranı ile belediye başkanının oy oranı da karşılaştırılacak. Adaylara 90 gün çalışma süresi tanınacak.

chp-adaylik-basvurulari.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset