Siyaset hareketlendi

Siyaset hareketlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim çalışmalarında Akçaabat’a özel bir önem veriyor. Yeniden milletvekili adayı olan Trabzon Milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Şevket Arz


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçim çalışmalarında Akçaabat’a özel bir önem veriyor. Yeniden milletvekili adayı olan Trabzon Milletvekilleri Mehmet Akif Hamzaçebi ve Şevket Arz’ın yanı sıra bu seçimde milletvekili olabilmek için halkın desteğini almaya çalışan Cafer Hazaroğlu ve Muharrem Şahin, geçtiğimiz ahfta içerisinde Akçaabat İlçe Teşkilatı’nı ziyaret edep Akçaabat’ta izlenecek seçim stratejilerini belirlerlerken; Akçaabat esnafını da ziyaret ederek sorunlarını birinci elden belirleme imkânı buldular.
Parti binasında İlçe Başkanı Mustafa Nadir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüşen ve çalışma takvimini belirleyen adaylar daha sonra gerçekleştirdikleri esnaf ziyaretinde partilerinin seçim pusulasında yer alan yapacakları işleri anlattılar.
Milletvekili adayları partinin 9 ana başlımta toplanan seçim vaadlerini şu şekilde sıraladılar:
Teröre son verilecek: Terörün kökü kurutulacak, akmakta olan şehit kanı durdurulacak; ülkemizin barışı ve bütünlüğüne sahip çıkılacak.
Halk sokakta huzura kavuşacak: Sokaklarda kapkaç ve şiddet sona erecek; kentlere güven, yaşama huzur gelecek.
Teslimiyetçilik sona erecek: Teslimiyetçi değil, onurlu dış politika yürütülecek; Kıbrıs'ta tavize son verilecek; 1 Mart‘ta sergilediğimiz yurtsever duruş sürdürülecek.
Dokunulmazlık kalkacak: Milletvekili de savcıya vatandaş gibi hesap verecek; “haramzade bürokrat - erdemsiz siyasetçi - kirli işadamı” zinciri kırılacak; vurgunların ve yolsuzlukların hesabı sorulacak.
Tarımda kapsamlı bir reform yapılacak: Çiftçi yükümüz değil, gücümüz olacak. Tarımda tasfiyeye son verilecek, çiftçiye destek iki katına çıkacak, mazot fiyatı yarı yarıya ucuzlayacak, çiftçi borç ve faiz batağından kurtarılacak.
İşsizlik kâbus olmaktan çıkacak: İşsizlik 5 yılda yarı yarıya azaltılacak, “Gençlere İş” ve “Genç İş Kur” Projeleri başlatılacak, işçilerin vergi ve sigorta primi yükü azaltılacak,üretime ve ihracata dayalı hızlı büyüme stratejisine dönülecek.
Eğitimde kapsamlı, çağdaş reform yapılacak: Öğrencilerin üçte ikisi, mesleki teknik eğitime gidecek, meslek ve iş sahibi olacak; ÖSS kaldırılacak; üniversite öğrencilerine her ay 250 YTL Eğitim Destek Bursu verilecek; her ihtiyacı olan öğrenciye kamu yurdunda barınma olanağı sağlanacak; temel eğitim 10 yıla çıkartılacak; yatılı okulların (YİBO, PİO, Yatılı Lise) sayısı artırılacak.
Kimse aç yatmayacak: Sıfır Açlık Projesi uygulanacak, sigortasız ve işsiz yoksul ailelere Vatandaşlık Hakkı ödemesi yapılacak, yoksullaşma durdurulacak.
Herkes nüfus cüzdanı ile sağlık hizmeti alabilecek: Hak dağıtan “Sosyal Devlet” gelecek; nüfus cüzdanını gösteren her vatandaş, eşit ve kaliteli sağlık hizmetini alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Siyaset