Sivrikaya'dan tepki

Sivrikaya'dan tepki

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “salı pazarı”ndaki sergiler ile seyyar satıcılara satış izni verenlere tepki gösterdi.

Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “salı pazarı”ndaki sergiler ile seyyar satıcılara satış izni verenlerin Akçaabat esnafının ekmeğiyle oynadıklarını ve haksız rekabete zemin hazırladıklarını söyledi.
Oda Başkanı Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Belediyesi’nin her geçen gün ilçe dışından gelen yeni bir satıcıya sergi yeri verdiğini, Akçaabat Vergi Dairesi’nin ise gerekli denetimi yerine getirmediğini belirterek, “Bu açıdan bakıldığında 2007 yılı da esnafımız için kayıp yıl olmuştur. 2008 yılının da kayıp yıl olmaması için herkesi göreve davet ediyorum.” dedi.
Ulusal ekenomik politikalar yüzünden birçok sorunla boğuşmak durumunda kalan Akçaabat esnafının en büyük sorununun ise salı günü kurulan ve mantar gibi büyüyerek şehir merkezinin her sokağına yayılan sergiler olduğunu kaydetti.
Sivrikaya, Çolaklı Mahallesi sınırından Akçaabat Postanesi’nin önüne kadar olan İnönü Caddesi diliminin, pazaryeri çıkışından Akçaabat hükümet Konağı’na kadar olan Atatürk Caddesi diliminin tamamen sergilerle kaplandığını, önlem alınmadığı takdirde bu sergilerin daha da genişleyecek olmasından korktuğunu da belirterek şunları vurguladı:
“Bu sergilerin çoğunun satış izni olmadığını da gözlüyoruz. Kayıt dışı satış yapanları şikâyet ettiğimiz Vergi Dairesi ve Belediye, topu birbirlerine atıyor. Bu sorunun elbirliği içinde çözülmesi şart. Vergisini veren, çalıştırdığı işçinin sigorta pirimini yatıran ve ekonomiye katkı sağlayan esnafın sergicilere ezdirilmemesi gerekiyor. Biz, bu sergiler tamamıyla kaldırılsın demiyoruz. Onlara şehir dışında bir yer gösterilebilir. Dileyen kişi de gider orada alacağını alır.”
2007 yılının da bir değerlendirmesini yapan Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Baş-kanı Yaşar Sivrikaya, esnafın geleceğe dair ümitlerini yitirmemesi için Merkez Bankası’nın faizleri düşürmesi, buna paralel olarak da bankaların uyguladıkları faiz oranlarını geriye çekmeleri gerektiğini söyledi. Sivrikaya, 2008 yılında “marketler yasası”nın esnafın görüşleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesinin de şart olduğunu belirterek, konuya milletvekillerimizin de el atmasını istedi.
Yaşar Sivrikaya, yeni yılda tüm oda mensuplarına bol kazançlar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Haberler