Sivrikaya'dan Sevindiren Haber

Sivrikaya'dan Sevindiren Haber

Emeklilik için prim gün sayısı azaltılıp emekli maaşları artacak

 

Emeklilik için prim gün sayısı azaltılıp emekli maaşları artacak

Hükümetin esnafın yarınlarını güvene alacak kararlarını desteklediklerini belirten Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, “Emeklilik için prim gün sayısının azaltılması ve emekli maaşlarının artırılması için” başlatılan çalışmayı yakından takip ettiklerini belirterek “Esnafın acil çözüm bekleyen sorunları noktasında birlik olarak üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Bu noktada hükümetin samimi bir gayreti var, en kısa zamanda esnafımıza yeni müjdeleri paylaşacağız.” dedi.

ESNAF ARTIK BORÇ ÖDEYEMİYOR

Türkiye’de 491 meslek dalında 2 milyon esnaf ve sanatkar, 3 bin 48 esnaf ve sanatkar odası, illerde örgütlenen 82 esnaf odaları birliği ile 13 mesleki konfederasyonu bulunduğunu belirten Başkan Sivrikaya, “Esnafımız ne yazık ki son süreçte yaşanan gelişmeleri de baz alırsak borcunu ödemekte zorlanıyor, istediği ciroyu yapamıyor, kirasını ödeyemiyor. Bu sorunların çözümü için hükümet ile başlatılan çalışmaları önemsiyoruz. Gerekli kararlılığı gösterip sorunları aşacağız.” şeklinde konuştu

PRİM YÜKÜ BELİMİZİ BÜKÜYOR!

Yüksek prim sorunun bir nebze olsa da çözüldüğünü belirten Oda Başkanı Sivrikaya, “Bağ-Kur primi ödeyenler geçen yıl SGK’ya 440 lira yatırıyordu. Tutar 1 Ocak’ta 128 lira artarak 568 TL’ye fırladı. Odalar ve birliklerden galen talep üzerine bu yükü azaltmak için torba yasaya bir madde eklendi. Buna kendi adına bağımsız çalışan esnaf beş puan daha az ödeyecek. Bundan böyle Bağ-Kur’lular daha az prim ödeyecek. İndirim, en düşük prim ödeyenler için 82.35 lira olacak” dedi.

MAAŞ FARKI ADALETSİZLİĞİ!

Esnafın uzun süre prim ödemesine rağmen düşük maaş aldığının altını da çizen Başkan Sivrikaya , bu adaletsizliğin giderilmesinin ve aynı zamanda prim ödeme sürelerinin  de eşitlenmesinin şart olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler