Sivrikaya'dan Esnafa Uyarı

Sivrikaya'dan Esnafa Uyarı

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya Torba Yasası’ndan faydalanmaları için esnafa uyarıda bulundu.

 

Akçaabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya: “Esnaf ve sanatkârlar kanunu gereğince esnaf ve sanatkârlar odasına üyeliği devam eden esnaflarımızın geçmiş yıllara ait yıllık aidat borçlarını odamıza zamanında ödemedikleri görülmektedir. Oysa 5362 sayılı yasa gereği aidat borcu olanlar aidatlarını ödemekle yükümlüdürler. Ayrıca 5362 sayılı yasanın 61. maddesi gereğince yıllık aidatlarını ödemeyen üyelere ödeme yapılıncaya kadar odalarda yapılacak hizmetler ve düzenlenecek onanacak belgelerde kanun gereği üyelere verilemez. Ayrıca yeni yasa gereği de bu aidatlarını ödemeyenlerden de bunları icra yoluyla tahsil etmemiz kanunlarca belirlenmiştir. Biz bütün bunlara rağmen aidat borcundan dolayı hiçbir esnafımızı icraya vermedik. Mağdur da etmedik. Etmemek içinde direniyoruz. Ama nereye kadar esnafımızdan da bizlere bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Artık esnaf ve sanatkârlar odaları eskisi gibi değil tamamen Devletin kontrolünde kamu kurumu niteliğinde Devletimizin koyduğu yasalarla idare ediliyor. Bu yasalara uymak zorunluluğu vardır. Ayrıca kanunda belirlendiği gibi yıllık aidatlarda da yasalarımız kolaylık getirerek iki eşit taksit halinde ödeme kolaylığı getirilmiştir Torba yasadan faydalanmak isteyen esnaflarımız aidatlarını ödedikleri zaman birikmiş faizleri kendilerinden alınmayacaktır. Ayrıca bütün üyelerimizin bilmelerini istediğimiz bu sayıları az da olsa aidatlarını ödemeyen üyelerimize hiçbir ayrıcalık tanınmayacak olmasıdır. Bu güne kadar kanunların dışına hiç çıkmadık bu günden sonra birileri içinde yükümlülüklerini yerine getirmeyenler için de asla çıkmayacağız.” dedi.

Ayrıca vergi Dairesinden kayıtları silinmiş eski esnafların esnaf odasından ve sicilden kayıtlarını sildirmeleri gerektiğini söyleyen Sivrikaya: “Bu gibi esnaflarımızda odamıza gelip kayıtlarını ve sicillerini sildirmedikleri takdir de onlarında 5362 sayılı yasa gereği odaya olan yıllık aidatları devam etmektedir. Bunlara defalarca bildirmemize rağmen Bazı eski esnaflarımız hala gelip kayıtlarını sildirmek zahmetinde bulunmuyorlar. Bu durumda olan esnaflarımız odamıza uğrayıp durumlarını gözden geçirsinler kendilerine odamız her konuda yardımcı olacaktır.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler