Sivrikaya'dan Çok Sert Sözler

Sivrikaya'dan Çok Sert Sözler

Akçaabat'ta Açılan "Kapatıyoruz" Mağazasına Esnaf Odasından Çok Sert Tepki Geldi.

 

İlçe dışından gelerek geçici bir süre ile kiraladığı dükkânını “kapanış nedeniyle yüzde 50’lik indirim” yazısı asarak açan kişilerden şikayetçi olan Akçaabat Esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, üçkağıtçılıkla ve dolandırıcılıkla suçladığı bu kişilere asla izin vermeyeceğini belirterek, esnafın ve vatandaşların da çoğu defolu mal satan böyle yerlerden alışveriş yapmamalarını istedi.

 akcaabat-esnaf-ve-sanatkarlar-odasi.jpg

İlçemize dışarıdan gelerek geçici olarak kiraladıkları işyerlerine “kapatıyoruz” yazısını asarak sanki ucuz fiyattan mal satıyormuş imajı vererek haksız rekabete yol açan işyerlerine Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya tepki gösterdi.

İlçemizin Kireçhane mevkiinde daha bir-iki gün önce açılmış bir işyerinin “Kapanış nedeniyle fiyatlarda yüzde 50 indirim yaptık” levhasını asarak çoğu defolu mobilya ve halıları piyasaya sürmesine tepki gösteren Başkan Yaşar Sivrikaya, “Bu, kelimenin tam anlamıyla bir KANDIRMACADIR, SOYGUNCULUKTUR, DOLANDIRICILIKTIR.” dedi.

Yapılanın bir haksız rekabete sebebiyet verdiğini de belirten Başkan Sivrikaya, Akçaabat esnafının ekmeğini ilçe dışından gelen art niyetli kişilerce ellerinden alınmasına asla izin vermeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

“Ekmeğini dürüst yollardan temin etmek için ilçemize dışarıdan gelip işyeri açanlara hiçbir lafımız yok ve olamaz da. Ancak son zamanlarda tamamen bir üçkâğıtçı ve dolandırıcı zihniyetine sahip kişilerce ilçemizde geçici olarak kiralanan işyerleri piyasaya defolu ve arızalı mallar sunmaya başladı. Üstüne üstlük bunu da sanki aylardan beri açıkmış imajı vererek ‘kapatıyoruz’ yazısını yazıp haksız bir rekabete zemin hazırlayacak şekilde yapıyorlar. Buna bizim izin vermemiz söz konusu bile olamaz. Esnafımızın ekmeğini üç-beş sahtekâra yedirmeyiz. Gerekli yasal yollardan Akçaabat esnafının hakkını bundan önce olduğu gibi bundan sonra da arayacağız.”

Akçaabat esnafına ve vatandaşlara da seslenen Sivrikaya, bu tür işyerlerine rağbet edilmemesini de isteyerek, ilçemizin parasının ilçe dışına akıp gitmesine izin vermemelerini istedi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler