Sivrikaya Fındığı Sordu

Sivrikaya Fındığı Sordu

Akçaabat Fındık Tarım Satış Kooperatifi (Fiskobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sivrikaya, 2009 yılı fındık hasadına başlanmış olmasına rağmen önceki yıllardaki belirsizlik ortamının sürdüğünü söyledi

Akçaabat Fındık Tarım Satış Kooperatifi (Fiskobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sivrikaya, 2009 yılı fındık hasadına başlanmış olmasına rağmen önceki yıllardaki belirsizlik ortamının sürdüğünü söyledi. Başkan Mahmut Sivrikaya, “Fındık müdahale fiyatı belli değil. Alım şartları belli değil. Belli olan tek şey fındık üreticisinin tüccarın insafına terk edildiği.” dedi.

Üç sezondur piyasada hükümet adına alım yapan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nin her şeyi eline yüzüne bulaştırdığını ve tam bir borç batağı içerisine yuvarlandığını da belirten Başkan Sivrikaya, Fiskobirlik’e 100 trilyonu çok görenlerin düştüğü bu durumun düşündürücü olduğunu vurguladı.

Uygulanan fındık politikalarının fındık meselesini çözmek gibi bir kaygıyla üretilmediğini herkesin gördüğü mevcut ortamda üreticiden tüketiciye, tüccardan ihracatçıya, hatta hükümet mensuplarına kadar kimsenin memnun olmadığı fındık politikasının sadece fındığı bedava almak isteyen dış alıcılar olduğunu da iddia eden Sivrikaya, yıllardır ifade ettikleri gibi gerçek çözümün malına sahip çıkıp birilerinin oyununu bozacak olan fındık üreticilerinde olduğunu kaydetti.

Açıklamasında, hükümetin fındıkla ilgili yeni belirlediği stratejileri de eleştiren Sivrikaya, şunları dedi:

“Hükümet yeni bir fındık stratejisi belirledi. Fındığın meselesini çözemeyeceğini anlayan iktidar, çözümü fındık ağaçlarını sökmede arıyor. Bu uygulama daha önce de denendi ve başarıya ulaşamadı. Onun için hükümetin bu çabası da beyhude olacaktır.

Yıllardır Cüneyt Zapsu’nun fındık politikalarını uygulamaya çalışanlar şimdi de Doğu Karadeniz’in dağlarının bekçisi olan fındığı sökmeye çalışıyor. Bir şey olacağı yok ama fındık üreticisi yanılır da söküm için dilekçe verirse bunun geriye dönüşü olmayacak ve fındık ağaçları zorla söktürülecek. Bu hususta fındık üreticileri, özellikle de bölgemizdeki fındık üreticileri çok dikkatli olmak durumundadır.

Fiskobirlik Başkanı Mahmut Sivrikaya açıklamasını “bol ve verimli hasat” temennisiyle bitirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler