Sivrikaya  Destek Verdi.

Sivrikaya Destek Verdi.

Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana hastane mi yoksa otel mi yapılacağı konusundaki tartışmalar devam ediyor

Karayolları 105. Şube Şefliği’nin bulunduğu alana hastane mi yoksa otel mi yapılacağı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Akçaabat Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, 5 gün sonra ihalesi yapılacak olan alanın hastane yapılmasını arzu ettiklerini kaydetti.

5 gün sonra ihalesi yapılacak olan Karayolları 105. Şube Şefliği’nun bulunduğu alana hastanemi yoksa otel mi yapılacağı konusundaki tartışmalar devam ederken Akçaabat esnafı söz konusu alanın hastane yapılarak değerlendirilmesi istedi. Akçaabat Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya Akçaabat esnafının ve Akçaabat halkının Karayolları 105. şube Şefliği’nin bulunduğu alana hastane yapılmasını arzu ettiğini ve ihale zamanı gelen bir konunun yeniden tartışılmasından büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi.

Trabzon’da modern bir hastane yapılma fırsatının 20 yıl sonra ilçeye geldiğini ve bu fırsatın kaçması durumunda hastane karşı çıkanların zan altında kalacaklarını kaydeden Sivrikaya, "Çünkü buranın ulaşımı gayet kolay, dört yol ağzı…Arabası olamayanlar için dahi her dakika araba bulması çok kolay. Bize göre şu an oraya çıkan hastane iznini zaman kaybetmeden değerlendirmek lazım sonra elden kaçar Akçaabatlıya çok yazık olur. Kim bilir kaç sene sonra tekrar Akçaabat için hastane sözü gündeme gelir. Şu anda acilen Akçaabat’ımızın bu hastaneye ihtiyacı vardır. Mevcut hastanemiz günün şartlarına cevap vermiyor, belki oraya yapılacak hastanede günü geldi mi ihtiyaçlarımıza cevap vermeyecek, ama nasıl ki Trabzon’da birden çok hastane varsa Akçaabat’ta da zamanla bu hastanelerin sayısının artacağına inananlardanım. Orada yapılacak hastanenin Akçaabat ekonomisine esnafımıza bir hareketlilik getireceğine inanıyorum" dedi.

Tekel binasının Akçaabat’ın içinden alınıp dışına çıkartılmasının esnafa büyük bir darbe vurduğunu aynı şekilde hastanenin şehir merkezinin dışına çıkartılması durumunda esnafın çok ağır bir darbe yiyeceğini kaydeden Sivrikaya, "Bir tekel binasının Akçaabat’tan alınıp şehir dışına çıkarılmasının esnafa olan faturasını hiç kimse hesap etmedi. Tekel işçileri, akşam üstü işten çıkışlarında esnafa dağılır alış verişlerini yaparlardı. Hepsi esnafa belli miktarda para bırakırlardı. Esnaf tekelin dağılmasını dört gözle beklerdi tekel yukarı şehir dışına taşındı da ne oldu kime faydası oldu hiç kimseye. Sadece oradan birileri nemalandı maalesef Akçaabat’ımızda birileri bir şeyler yaparken kendi doğru bildiklerini kafalarına göre yapıyorlar, oysa sivil toplum örgütlerinin fikirlerinden hatta hatta gerekirse bazı konularda Akçaabat’ımızın menfaatleri içinde referanduma gidebilirler.Ama nedense biz bunlardan hep kaçtık, kaçmaya da devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Akçaabat’ın şu anda otele değil hastaneye ihtiyacı olduğunu otel yapılmasında ısrar edenlerin Water Paradies otelini değerlendirebileceklerini kaydeden Sivrikaya, söz konusu yere otel yapılması durumunda evini satıp oradan ayrılacağını da kaydederek " Akçaabat’a otel yapmak isteyenler Waater Paradies ( temel reis) Oteli’ni düşünebilirler. Mahalle arasında yapılacak otelin oraya Akçaabat’a hiçbir ekonomik katkısı olmayacağı gibi ahlaki yönden zarar vereceğini düşünenlerdenim. Oraya otel yapılırsa o mahalleden ilk evini satıp gideninde ben olacağımı söyleyebilirim. Ayrıca ben şahsen oranın bir önceki hükümet döneminde hastane yapılsın diye uğraş verenlerden biriydim. O zaman ne düşünmüşsem şimdide aynı şeyi düşünüyorum, bugün yok dersem kendime ters düşerim kim orada hastane yaparsa Allah ondan da razı olsun derim" ifadelerine yer verdi.

Haberler