Sır Zanlı Kim?

Sır Zanlı Kim?

İlçemiz Akçaabat'ta önce kaybolduğu ileri sürülen ancak 10 gün sonra Vakfıkebir’de cesedi bulunan, cesede önce intihar süsü verilen ancak öldürüldüğü ortaya çıkan Nazmiye Çam (26) cinayetinde şok gelişme yaşanıyor.

Kriminal Raporu Şaşırttı
BEKLENEN kriminal raporu cinayete başka kişi ya da kişilerin karıştığını ortaya çıkardı. Raporda maktül üzerinde alınan kan ve cinayette kullanılan otomobilden alınan parmak ve kan örneklerinin sanıklara ait olmadığı belirtildi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde önce kaybolduğu ileri sürülen ancak 10 gün sonra Vakfıkebir İlçesi’nde cesedi bulunan ve intihar süsü verilen ancak öldürüldüğü ortaya çıkan Nazmiye Çam (26) cinayetinde şok gelişme yaşanıyor. Kriminal raporuna göre cinayete başka kişi ya da kişilerin karıştığı ortaya çıktı. Raporda, maktul üzerinde alınan kan ve cinayette kullanılan kartal marka otomobilden alınan parmak, kan ve eşya örneklerinin maktul ya da sanıklara ait olmadığı belirtildi.
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde ailesi tarafından kaybolduğu ileri sürülen ancak 10 gün sonra Vakfıkebir Kirazlık Yeni Mahalle, Yeni Sahil Yolu Deniz kenarında 7 Kasım 2009 tarihinde cesedi bulunan ve daha sonra da öldürüldüğü ortaya çıkan Nazmiye Çam cinayetine başka kişilerin de katıldığı ortaya çıktı.
İddialara göre bazı aile yakınlarının Nazmiye Çam ile kayınpeder Ali Y.Ç. arasında cinsel ilişki bulunduğunu ve bu yüzden de kaynana Ayla Ç.’nin evi terk ettiğini belirttiler. Tutuklu sanıklardan A.Ç’nin itiraf ettiği cinayet öncesi, Nazmiye Çam’ın cinayetten 10 gün önce eşi Hasan Ş.Ç.’nin ilçe dışında olduğu sırada Salacık’ta bir barakaya hapsedildiği, 5 yaşındaki Umut’un da kayıp süsü vermek için yol kenarına bırakıldığı öğrenildi. Ancak kayıp haberini alan Hasan Ş.Ç.’nin ilçeye geri dönmesinden sonra, kayınpeder Ali Y.Ç.’nin oğlu Hasan Ş.Ç.’ye Nazmiye Çam’ın ahlak dışı ilişkilerde olduğu ve aile şerefini temizlemek için telkinlerde bulunduğu ortaya çıktı. Olay günü tutuklu sanıklar Ali Y.Ç., Hasan Ş.Ç. ve A.Ç.’nin, Nazmiye Çam’ı Kartal marka bir otomobille sabah saatlerinde Kirazlık mevkiindeki köprü altına getirdikleri ve burada öldürdükleri ileri sürüldü.

DURUŞMA ERTELENDİ
Cinayetle ilgili ilk duruşma ise önceki gün Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme, iddianameyi kabul ederken, tutuklu sanıklar A.Ç., Hasan Ş.Ç. ile Ali Y.Ç.’nin tutuklarının devamına, tanıkların tekrar ifadelerinin alınması için bir sonraki duruşmanın 4 Mayıs 2010 tarihine bırakılmasına karar verdi.

EKSPERTİZ RAPORU GELDİ
Bu arada Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal laboratuarı tarafından bulgular üzerinde yapılan inceleme sonucu oluşturulan Ekspertiz Raporu da Trabzon’a ulaştı.
Sanık avukatları, "Deliller üzerinde yapılan kriminal incelemede, kan, parmak izi ve eşya örneklerinin sanıklara ait olmadığı belirtiliyor. Sadece Ahmet Ç’nin itirafı var. Ancak rapor, olaya başka kişi ya da kişilerin karıştığını ya da Nazmiye Çam’ın başka kişiler tarafından öldürüldüğü ihtimalini ortaya koyuyor" biçiminde konuştu.

İŞTE EKSPERTİZ RAPORU’NDAN BAZI SONUÇLAR
2C) 43 nolu bulgu üzerinde bulunan kan örneğinin şüpheli Ali Y.Ç.’dan alındığı belirtilen kan örneği ile genotipik olarak uyumlu olduğu,
2D) 9b nolu bulgu ağız kısmından alınan sürüntü örneğinin maktülden ve söz konusu şüpheli şahıslardan farklı olup erkek genotipik özellik gösterdiği,
2E) 22 nolu bulgudan alınan örneğin maktülden, söz konusu şüpheli şahıslardan ve 2D paragrafında belirtilen genotipten farklı olup erkek genotipik özellik gösterdiği,
2F) 60, 61 ve 62 nolu sigara izmaritleri üzerine bulaşmış tükürük örneklerinin maktülden, söz konusu şüpheli şahıslardan, 2D ve 2E paragraflarında belirtilen genotiplerden farklı olup erkek genotipik özellik gösterdiği,

OLAY NASIL OLMUŞTU?
Önce kaybolduğu belirtilen Nazmiye Çam’ın cesedi 7 Kasım 2010 tarihinde Vakfıkebir Kirazlık Yeni Mahalle Yeni Sahil Yolu Deniz kenarında bulunmuştu. Önce intihar sanılan ancak kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü ortaya çıkarılan Nazmiye Çam cinayetine ilişkin olarak aynı aileden 7 kişi gözaltına alınmış, Nazmiye Çam’ın eşi Hasan Ş.Ç., kayınpederi Ali Y.Ç., ve kayınbiraderi A.Ç. tutuklanmıştı.Ali Y.Ç'nin Akçaabat ilçesi ile Darıca'daki 2 ayrı evinde polislerce arama yapılmış, aramada 138 mermi ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti.
Adliyeye getirilenler arasında annesini en son gören ve cinayetin belki de tek tanığı olan Nazmiye Çam’ın konuşma özürlü 5 yaşındaki çocuğu Umut da yer almış, ancak Umut’la bir iletişim kurulamamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler