Şinik'te Kuran Kursu Töreni

Şinik'te Kuran Kursu Töreni

Akçaabat Müftülüğü tarafından ilçe genelinde açılan Kur'ân kurslarından biri olan Şinik Beldesi Kur'ân Kursu'ndaki eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verildi.

 

 

Havanın iyi olması nedeniyle Kur'ân kursunun bulunduğu yerin kırsalında doğa içerisinde yemyeşil bir mekânda gerçekleştirilen törene Akçaabat Müftüsü Yakup Baki, Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan, Söğütlü Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Orhan Kuvvet, Şinik Belediyesi’nin bazı meclis üyeleri, Rahman Camii İmam-Hatibi Murat Yılmaz ve beldede görev yapan din adamlarımızdan Kadir Taşkın, İsa Ardıç ve Mustafa Latifoğlu da katıldı.

Törende bir konuşma yapan Akçaabat Müftüsü Yakup Baki, Kur'an-ı Kerim'i okumanın faziletlerinden bahsetti. Kur'ân-ı Kerim'in ilk emrinin “oku” olduğunu hatırlatan Müftü Yakup Baki, tümü bayan olan kursiyerlerin okuma azimlerinin de her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi. Baki, “Akçaabat'ın neresinde olursa olsun belirli bir sayı ile bize müracaat eden her yerde seve seve bu tür kursları açarız. İşlerinin yoğunluğuna rağmen bir gün bile ihmal etmeden kursumuza katılan ve Kur'ân-ı Kerim'i okumayı öğrenen tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Şinik Belediye Başkanı Cemil Pehlevan da yaptıkları faaliyetlerin tümünde beldenin bayanlarından yoğun ilgi gördüklerini, bunun da kendilerine belirli bir sorumluluk yüklediğini belirterek, “İmkân verildiği takdirde neleri başarabileceklerini bizlere gösteren tüm annelerimize, ablalarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından üzerinde birer fotoğraflarının bulunduğu “Kur’ân Kursu Bitirme Belgesi”ni alan kursiyerlerin gözlerinde oluşan başarmanın verdiği sevinç kıvılcımları görülmeye değerdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Haberler