Şinik'e Otomotiv Firması

Şinik'e Otomotiv Firması

İRAN’IN Trabzon Başkonsolosu Muhammed Rafiei, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti. Görüşmede İran otomotiv firmasının Türkiye’de kuracağı fabrika gündeme geldi. Vali Kızılcık, Şinik’i işaret etti.

İRAN’IN Trabzon Başkonsolosu Muhammed Rafiei, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret ederek 16-22 Mayıs tarihleri arasında Tebriz’de düzenlencek fuara davet etti. Görüşmede İran otomotiv firmasının Türkiye’de kuracağı fabrika gündeme geldi. Vali Kızılcık, Şinik’i işaret etti.

İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Mohammad Rafıei, 16-22 Mayıs tarihleri arasında Doğu Azerbaycan’da düzenlenecek makine araç ve gereçleri ile soğutma-ısıtma ve havalandırma sistemlerine ilişkin fuarlara Tebriz Valisi’nin davetini Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’a iletti.
Ziyarette İran otomobil firmasının Türkiye’ye bir otomobil fabrikası kurma isteğinin olduğu, Trabzon ile Bursa illerinin adının geçtiği ve son durumun ne olduğu konusundaki soru üzerine Başkonsolos Rafıei, kendilerinin fabrikanın Trabzon’da kurulması taraftarı olduklarını dile getirerek, "İran’da otomobil üreten firma İran Khodro Company, Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkilerin her geçen gün artması ve iki ülkenin daha yakın olmasından dolayı bu fabrikanın Türkiye’de kurulmasını öngördü ve istekte bulundu. Bu firmanın özel sektör tarafından yönetildiğini göz önünde bulundurursak, bu firma değerlendirmesini yapacak, araştırmasını yapacak, ondan sonra her hangi bir karara varıldığı zaman yani fabrikanın Türkiye’ye kurulması düşüncesine varıldığı zaman tespit edilen yerde bu fabrika yapılacaktır. Sanayi Bakanımız İstanbul’daki toplantıda medyada yer alan haberlere göre bu fabrikanın Bursa’da yapılacağına dair açıklamalarda bulundular. Gazetelerde Bursa’da yapılıyor diye yer aldı. Konu şuanda bir istektir, bir taleptir. Herhangi bir yer tespit edilmemiştir. Bu fabrika Türkiye’nin bir yerinde yapılacaksa biz, burasının Trabzon olmasını isteriz. Bu konu ile ilgili olarak Trabzon Ticaret Odası tarafından Sayın Valimiz Dr. Recep Kızılcık’ın da imzasının bulunduğu bir istek mektubu bize iletildi. Bizde bunu aynen İran’a aktardık. Ümit ediyoruz ki burası Trabzon olur" dedi.
Başkonsolos Mohammad Rafıei’ye olumlu düşüncelerinden dolayı teşekkür eden Vali Kızılcık, "İran’ın ülkemizde kurmayı planladığı fabrikanın Trabzon’da kurulması için Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte gerekli platformu oluşturduk ve her türlü kolaylığı sağlayacağımızı söyledik. Hatta şuanda Akçaabat Şinik’te bir organize sanayi bölgesi çalışmamız var. 800 dönüm civarında bir yer. Hem Trabzon’a yakın. Hem kara hem hava ulaşımı bakımından rahat. Bu fabrikanın Trabzon’da kurulmasının hem Kafkaslara hem Orta Asya’ya ulaşım bakımından son derce uygun olduğunu değerlendiriyorum. Yerimizin de çok uygun olduğunu yeter ki böyle bir kararın verilmesi durumunda iki dost ülke arasındaki bu ticari ilişkinin çok yararlı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Vali Kızılcık, programlarının uygun olması halinde davete icabet etmek istediklerini belirterek, "Zira Trabzon ile Tebriz arasında önceden beri olan hem gönül bağını hem de ticari bağı ve ilişkiyi artırmayı biz de istiyoruz. İki dost ülkenin kadim geçmişi olan şehirlerinin daha yakın bağlantı halinde olmalarına katkı sağlamış oluruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Haberler